У Зміїнці з кранів тече іржава вода. ВІДЕО

1
-11
У Зміїнці з кранів тече іржава вода. ВІДЕО
Мешканці села Зміїнець, що під Луцьком, потерпають від брудної води.

Частина будинків має центральний водогін, частина ж бере воду зі скважин та криниць. А вона брудна і пахне металом, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

У воді неодноразово фіксували перевищення вмісту заліза та нітратів.

"Ми ввечері можемо налити у відро воду. Вона прозора, а якщо закип'ятити в чайнику, стає жовтою. Постоїть ще півгодини - стає взагалі червоною. Кожного ранку з кухні ми мусимо зливати кілька відер ржавої води", - розповідає мешканка Зміїнця Тетяна Парфент'єва.

"Ванну відмити не можна, бо вона робиться чорна, хіба що якоюсь хімією. Білі речі ми практично взагалі не купуємо. Якщо й купуємо, то хіба вишиванку в школу дітям. Бо відіпрати білий одяг неможливо", - додає її односельчанка Олена Мазурчук.

Місцеві питну воду купують. Кажуть, що витрачають на це біля півтисячі гривень за місяць. Вони просять сільську владу провести водогін на вулиці Луцьку та Першотравневу. Мовляв, тою водою, що мають зараз, страшно навіть митись.



"Ми вирішили, що нам треба той водопровід і звернулися до голови сільської ради, погодили те, що треба провести його централізовано. Але оскільки цей водопровід знаходиться в проектантів вже добрих півроку, а порухів немає, ми вирішили з населенням запитатись, в чому ж проблема", - каже місцева депутатка Людмила Левчук.

З її слів, проект будівництва водопроводу не погодила Служба автомобільних доріг. Причина в тому, що майбутній водогін може пролягати біля дороги "Луцьк-Ковель", яку наразі ремонтують.

"Сьогодні життя не стоїть на місці і можливо через рік-два, а можливо через п'ять-шість років ця дорога буде розширюватись. Я потім що маю робити з тим водогоном, переносити його?" - пояснює начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

Поки ж без якісної води залишаються 50 будинків, в яких живуть 200 людей. В тому числі діти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підготовка до виборів?...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні