Лучанку нагородили літературною премією, яку має Жадан і Слапчук

0
-6
Лучанку нагородили літературною премією, яку має Жадан і Слапчук
Лучанку нагородили літературною премією за збірку віршів "Паранджа". Свого часу цю премію мали відомі поети Сергій Жадан та Василь Слапчук.

Літературна премія імені Бориса Нечерди Ліги українських меценатів за 2018 рік присуджена поетесі Олені Пашук за збірку «Паранджа» («Вежа-Друк»), - повідомляє прес-служба Ліги українських меценатів на сторінках порталу Буквоїд.

Ця книжка – спроба передати читачеві жіночий емоційний досвід, ословити те, що ховається за паранджею внутрішнього світу жінки, чим він особливий .

Зазначається, що премія присуджується за пошуки нової поетичної мови й сміливі творчі експерименти. Серед лауреатів попередніх літ – Сергій Жадан, Іван Андрусяк, Василь Слапчук, Анатолій Кичинський, Теодозія Зарівна, Валентина Давиденко, Павло Коробчук, Павло Щириця та інші.

Довідково:

Олена Пашук (Кицан) народилася 17 липня 1982 року в Луцьку. Була активним членом літстудії «Лесин кадуб». Учасник всеукраїнських нарад молодих літераторів, що проходили в Ірпені (2000 р.) та в Коктебелі (Крим, 2002 р.).

Закінчила філологічний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки, після чого вступила до аспірантури й захистила кандидатську дисертацію на тему «Взаємодія класичного й некласичного вірша у творчості Василя Голобородька».

Авторка книг "За поворотом мого погляду" (2000), "…німі оплески"(2004), "Солоні гнізда" (2005), "Седмиця" (2008), "25-ий кадр"(2010), "Нічка йде до мишки в гості" (2011).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні