Бакалаври вперше здають ЗНО. ВІДЕО

0
8
Бакалаври вперше здають ЗНО. ВІДЕО
Бакалаври вперше здають ЗНО. 11 липня четвертокурсники, які хочуть вступити до магістратури, склали зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

Цьогоріч це тестування обов'язкове для більшості спеціальностей магістратури. Загалом у Луцьку - 700 вступників. - йдеться у сюжеті «12 каналу».

Попри те, що віднедавна чотири курси формально вважають закінченою вищою освітою, вони хочуть таки отримати ще й диплом магістра.

«Можливо у 40-50 років вирішу, що це моє – викладацька діяльність і піду ще на доцента. Тобто це дає якість ще певні можливості», - каже вступниця Наталка Климко.

«Gовна вища освіта повинна бути для подальшого працевлаштування, щоб займати вищі посади на роботі», - зізнається інша вступниця Вікторія Єщенко.

Уся процедура ЗНО строго регламентована. Вступники повинні мати з собою певний пакет документів. А ще обов'язкова умова - не спізнюватись на тестування. Тому декількох вступниць, які прийшли на п'ять хвилин пізніше встановленого часу, на територію пункту просто не впустили.

Єдиний вихід для них - звертатись до центру оцінювання якості освіти і документально довести, що вони мали поважну причину для спізнення. Тоді їм дозволять складати ЗНО на другій сесії. Або ж вступницям доведеться обрати іншу спеціальність на магістратурі, де сертифікат з англійської при вступі не вимагають.

Тестування з англійської для бакалаврів - не єдине цьогорічне нововведення. Також 13 липня для охочих вступити на правничу спеціальність відбудеться фаховий іспит у формі ЗНО.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні