Озвучили ймовірні причини гибелі риби у луцьких ставках. ВІДЕО

0
2
Озвучили ймовірні причини гибелі риби у луцьких ставках. ВІДЕО
На одному з Кічкарівських ставків - мор риби.

За словами місцевих жителів, ще близько тижня тому вони завважили мертві тушки, які плавали по водоймі. З тих пір дохлої риби у ставку ставало все більше. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Мешканець мікрорайону Микола якраз вийшов порибалити та був здивований тим, скільки тут мертвої риби. Рибалка каже, що навряд це трапилось через отруєння якимись хімікатами. Швидше за все, на його думку, такий ефект могла спричинити електровудка, якою користуються переважно браконьєри.

Наразі у місті створили комісію в складі відділу екології міськради, обласної екологічної інспекції та Держпродспоживслужби. Кажуть, були підозри, що риба задихнулась від нестачі кисню, або ж отруїлась хімікатами.

Декілька днів тому вони взяли на пробу воду зі ставка і перевірили її на вміст нітратів та кисню. Але всі аналізи у межах норми. Тому взяли на аналізи тушки риб. Найближчим часом в екологічній інспекції матимуть результати дослідження тоді й зможуть сказати, що саме стало причиною мору.

«Ці тушки риб вони направили на проведення вже аналізів спеціалізованої лабораторії Держпродспоживслужби. Тому що це вже їхня компетенція. Вони мають дослідити чи немає якихось там захворювань, або ж підозр на захворювання», - сказав перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Сергій Шеремета.

Разом із цим версію, що риба померла від електровудок екологи не відкидають. Але доказів поки що немає.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні