Підприємці з луцького ринку кажуть, що з них деруть «дві шкури»

6
6
Підприємці з луцького ринку кажуть, що з них деруть «дві шкури»
Підприємці Центрального ринку Луцька скаржаться, що з них вимагають кошти як «Волинська облспоживспілка», так і КП «Луцькі ринки».

Про це пише ВолиньUA.

Нагадаємо, що під час сесії 25 квітня депутати Луцькради надали у постійне користування КП «Луцькі ринки» ділянку Старого ринку, по вулиці Глушець, 1, площею 0,5904 гектара, мотивуючи це тим, що таким чином забезпечуватимуть надходження коштів до міського бюджету, а не збагачення «Волинської облспоживспілки».

Тим часом, інформують підприємці, з них щодня працівники «Волинської облспоживспілки» та паралельно працівники КП «Луцькі ринки» вимагають коштів із оренди ринку.

Як аргументують підприємцям контролери від «Волинської облспоживспілки», за ці роки оренди землі під ринком здійснили покращення інфраструктури: зробили освітлення, поклали асфальт, забезпечили територію охороною. Тому, мовляв, за ці всі блага підприємці зобов’язані платити облспоживспілці.

Таким чином, пише видання, облспоживспілка шантажує та залякує підприємців ринку й натякає, що у випадку відмови сплати цих коштів вони можуть за собою забрати охорону, а також деякі елементи інфраструктури, мовляв, ринок залишиться без охорони.

Щодо останнього випадку, коли були спроби підпалу одного із луцьких ринків, люди насторожені, аби схожий сценарій не трапився з їх частиною Старого ринку.

Також підприємці обурені, що КП «Луцькі ринки» не дає гарантій безпеки за їх товар, місця роботи, а лише вимагає коштів за оренду.

Нагадаємо, що очолює недавно створене КП «Луцьки ринки» Ігор Корольчук.

Читати також: Директор «Луцьких ринків» Ігор Корольчук має більше 20 тисяч зарплати


Підприємці інформують, що готові платити та вести свою діяльність, але для цього потрібно, щоб міська влада забезпечила умови, а їх немає.

«Навіть у 90-ті ми знали, кому платити за ринок, так були «смотрящі», їм всі на ринку платили, але ті хоча б захищали підприємців», – коментують працівники ринку.

Сьогодні ж підприємці заявляють, що діалог із міською владою Луцька відсутній. Адже вже протягом двох місяців люди перебувають у повній невизначеності, кому й за що платити, а керівництво КП «Луцькі ринки» жодного разу не з’явилось, аби поспілкуватися та заспокоїти людей. Максимумальна їхня присутність сьогодні – у вигляді працівників, які змушують підписувати договори оренди, не даючи жодних гарантій безпеки ведення бізнесу.

До активної роботи залучені також працівники департаменту Луцької муніципальної варти, які повідомляють, що у випадку відсутності підписаних договорів оренди з КП «Луцькі ринки» торгові місця будуть демонтовані.

Читати також: «Віджимав бізнес у людей»: «Луцькі ринки» очолила людина з сумнівною репутацією

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на варшавці пограбували контейнер,і ніхто ніякої відповідальності не поніс.Так що і облспоживспілка,і охорона відповідальності за ваш товар не несе.
Відповісти
Можна завжди на завод піти працювати. Там не деруть. Але робота = шаріка поганяти з 10 до 15 год, завжди цікавіша.
Відповісти
А ти попробуй поганяй з10 до 15 а тоді тринди. Заплати всі платежі, зїзди за товаром, спробуй і тоді відкривай свій смердючий рот.
Відповісти
базарні бариги - найнижча гілка еволюції (разом з таксистами).
а тюхати селянам китайське лайно, інтелекту як в табуретки - вистачить.
Відповісти
А вони в свою чергу деруть з покупців. Дано не закупляюся на ринку, тому що в супермаркеті продукти набагато дешевше, А той одяг що вони продають можна набагато якісніший і дешевший замовити інтернету.
Відповісти
все вірно.
повинна бути культура продажу, споживання.
базар - бидлосмітник, як стрибали по калюжах 25 років тому, так і досі.
мовчу про стихійну торгівлю і тотальне порушення всіх санітарних норм.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні