Хворих на кір волинян знову побільшало

0
2
Хворих на кір волинян знову побільшало
Кількість випадків захворювання на кір серед волинян за останній тиждень збільшилась на 15% і становить 39 проти 34 попереднього тижня.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Найбільша кількість захворілих зафіксовано у Ратнівському районі (13 осіб), Ковельському районі – (10 осіб), Горохівському районі (5 осіб) та Луцькому районі (3 особи).

В інших районах області реєструють по 1–2 випадки кору.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що захворюваність на кір пішла спад.

67% від усіх захворілих становлять діти віком до 17 років (26 осіб), шестеро із котрих – це діти до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група від 1 до 9 років – 54% від усіх дітей, котрі звернулись по медичну допомогу.

Серед 13 захворілих дорослих основна частина – це люди віком 18–25 років. Серед постраждалих є хвора, котрій 42 роки.

Відсоток госпіталізованих збільшився і становить 77% від усіх, хто звернувся до закладів охорони здоров’я, проти 47% минулого тижня.

Спалахів кору в організованих колективах немає. Залишається діючим спалах кору в побуті в Ковельському районі с. Доротище, де захворіло 6 дітей віком від 2 місяців до 16 років.

З початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 1078 осіб. За цей же період в Україні захворіло понад 24 тисячі, від ускладнень цієї хвороби померло дванадцять: восьмеро дітей та четверо дорослих.
Теги: здоров'я, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні