300 гектарів шацької землі засадили лохиною

0
7
300 гектарів шацької землі засадили лохиною
Три господарства у Шацькому районі займаються вирощуванням лохини на землі площею близько 300 гектарів.

Це, зокрема, ПП «Флора» (село Ростань), господарство Василя Денисовця та ТОВ «Волинська ягідка» в селі Світязь, – повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У ПП «Флора» загальна площа плодоносних кущів – більше 115 га і ще близько 100 га засаджено молодими саджанцями, які уже наступного року будуть давати урожай.

На плантаціях підприємства росте близько 20 сортів лохини. В перспективних планах господарства – розширення лохинових садів до 1000 га.

Василь Денисовець у 2016 році на особистому селянському господарстві заклав 10 га лохини 4 сортів, провів крапельне зрошення рослин. Цьогоріч ягідні кущі дали перший урожай. Підприємець планує засадити ще 2 га кущами лохини.

Фермерське господарство Василя Денисовця має у володінні ще 60 га, які в подальшому планують теж засадити лохиною. У перспективних планах господарів – створення кооперативу з вирощування ягід лохини.

ТОВ «Волинська ягідка» уже підготувало 75 га під посадку лохини. Підприємство готує документи на отримання компенсації з державного бюджету.

«Шацький район – найбільш сприятливий для вирощування лохини. Технологія дозволяє збирати до 20 тонн ягід з гектару», – стверджує директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

До слова, лохина вважається дорогою ягодою. За кілограм на гуртовому ринку просять від 100 до 150 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні