Сім'я з Волині може заробити на чорницях 3 тисячі гривень за день

3
2
Сім'я з Волині може заробити на чорницях 3 тисячі гривень за день
Жителька села Рудка-Червинська Камінь-Каширського району розповідає: чорниці - вигідний заробіток. За день сім'я може вторгувати 3 тисячі гривень.

Про це пише портал Лісівник.

"За раз можемо з чоловіком назбирати 30 кілограмів чорниці. Їздимо до лісу мотоциклом. Є багажник і для двох відер прилаштували спеціальну підставку", — розповідає 61-річна Галина Мельник.

Каже, люди збирають чорницю цілий день, з 7:00 до 17:00 та їдуть у село звідусіль.

"Беруть із собою родичів, дітей, сусідів, друзів. Новачки рвуть чорницю руками. Хто вже не перший рік, збирають спеціальними гребінками. Дехто заходить у глибину лісу на кілометрів 10, щоб знайти більше ягід", - розповіла жінка.

Дитина за день може назбирати ягід на 400 гривень. Дорослі вдвічі більше. А хто швидкий у руках, то і в тричі.

"Ми з чоловіком чорницю здаємо оптовикам. Під'їжджають під самий двір. Або родичам чи знайомим, які везуть у приймальні пункти району. За кілограм платять 40 гривень. Якщо ягоди крупні, то можна й 50 вторгувати. Моя дочка з дітьми навіть по 55 гривень здавала. Є сім'ї, які за день заробляють по 3 тисячі. Дехто за сезон має по 20 тисяч гривень", - зазначає Галина Мельник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!
Відповісти
Бариг жаба давит?

Відповісти
Дійсно молодці. Хто хоч раз збирав чорниці знає яка це важка праця. І тут дійсно заздрити немає чому. Хай ще більше заробляють! Своєю ж працею все таки!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні