--> На Волині з колишнього інтернату зробили дитячий садок. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині з колишнього інтернату зробили дитячий садок. ФОТО

0
4
На Волині з колишнього інтернату зробили дитячий садок. ФОТО
У селі Кримне Старовижівського району приміщення колишнього пришкільного інтернату переробити у дитсадок. Місцеві жителі сподіваються восени уже віддати сюди дітей.

Дошкільний навчальний заклад 5 липня оглянув голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко, - пише ІА ВолиньPost.

Приміщення, де буде садок, раніше було пришкільним інтернатом, однак вже понад десяток років його не використовували. Тож у селі підготували проект на Державний фонд регіонального розвитку та перемогли – держава виділила 90% вартості проекту, повна ціна якого становила 3,6 млн.

«Зробили реконструкцію, але коштів не вистачило на обладнання, тому з бюджетів усіх рівнів – обласного, районного та сільського - ми частинками збирали. На цей момент залишилося доробити фасад і відкриватися», - розповів сільський голова Кримненської сільради Руслан Куришко.

Нині ж у селі тільки 32 дитини можуть відвідувати одну з двох дошкільних груп, де заняття тривають лише 3 години. Аби хоч якось вийти з ситуації, малюків «прихистили» у приміщеннях молодших класів, коли у першачків закінчуються уроки.

Планують, що новий садочок буде розрахований як мінімум на 65 дітей. Вже є заяви на укомплектування трьох груп.

«Дітей вистачає, можливо, навіть буде четверта група, аби охопити всіх охочих дітей з 3-річного віку», - додав сільський голова.

Дитсадок працюватиме повний день, діти будуть харчуватися та матимуть "сонну" годину. Останні кошти на облаштування - 300 тисяч гривень - надійдуть у рамках субвенції з соцеконому. Тому їх використають, аби завершити роботи та вже цьогоріч відкрити садок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні