--> Муніципали вчились допомагати непритомним лучанам. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Муніципали вчились допомагати непритомним лучанам. ВІДЕО

3
0
Муніципали вчились допомагати непритомним лучанам. ВІДЕО
У Луцьку працівників муніципальної варти вчили рятувати людей, які потрапили в халепу.

Вартівцям влаштували 12-годинне навчання тренери Червоного Хреста, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Зокрема тренери розповіли, як допомогти непритомному на вулиці та як правильно викликати "швидку допомогу". При цьому потрібно не лише розповісти, що і де трапилось, а й повідомити кількість потерпілих. Мовляв бували випадки, коли на ДТП з великою кількістю травмованих приїжджала лише одна карета з медиками.

"Метою проведення даних навчань стала необхідність несення постійного патрулювання інспекторами департаменту муніципальної варти в місцях громадського скупчення, тобто безпосередньо в парках і при обстеженні територій своїх по місту", - каже начальниця відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Юлія Гоголь.

Муніципали зізнаються, неодноразово знаходили на вулицях міста людей у безпорадному стані, тому отримані знання стануть у нагоді.



"Кровотечі, рани, травми, опіки, отруєння, транспортування. Різні стани ми розглядаємо, але ділимо заняття на частини. Тому що, якщо ми проведемо шість годин в один день, воно буде не дуже корисно - людина стільки матеріалу за один раз засвоїти не може", - розповідає тренерка з надання першої допомоги Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Домбровська.

Товариство Червоного Хреста проводить навчання з надання першої допомоги на Волині з 2011 року. Тренери кажуть, особливий інтерес до цього з'явився у 2014 році. Наразі уже близько восьми тисяч волинян навчили надавати домедичну допомогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спочатку забори валять и гаражи и намисци людей рятують жах
Відповісти
швидку на ДТП зазвичай викликають випадкові свідки,а не муніципали
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні