До Луцька на чудо-велосипеді завітав француз-винахідник. ВІДЕО

0
-2
До Луцька на чудо-велосипеді завітав француз-винахідник. ВІДЕО
Понад десять тисяч кілометрів велосипедом подолав французький інженер-винахідник задля популяризації використання сонячної енергії.

У Луцьку побував французький інженер-винахідник Ліонель Серра. Він - учасник марафону «SUN TRIP». Разом із чотирма десятками однодумців чоловік стартував у французькому Ліоні і прямує до Китаю. Таким чином велосипедисти популяризують використання сонячної енергії.

Ліонель Серра каже - щодня долає більше сотні кілометрів.

«Так, це важко. Я щодня 10-12 годин кручу педалі. Мушу їсти кожних три години, аби поповнити запаси енергії», - каже Ліонель Серра.

Міжнародний марафон стартував у французькому Ліоні і завершиться у Китаї. Його учасники – десятки чоловіків подолають десятки тисяч кілометрів. Обов’язкова умова участі – велосипеди з сонячними батареями. Такі й у Ліонеля. Дві сонячні панелі, мінімум речей із собою.

«Це гібрид. Він використовує енергію сонця та людини. У ті дні, коли немає достатньо сонця, я кручу педалі. Я сподіваюся, що завтра ми зможемо використовувати сонячні панелі в електромобілях», - розповів француз.

Після відвідин Луцька Ліонель Серра поїхав до Рівного та Києва. Потому шлях проляже через Росію, Казахстан і до Китаю.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні