Білорусь дозволила українцям збирати чорницю на своїй території

1
10
Білорусь дозволила українцям збирати чорницю на своїй території
З 1 липня до 10 серпня жителі 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області матимуть можливість законно перетинати кордон та збирати чорницю.

На цей час працюватиме три тимчасові місця пропуску: «Познань», «Березове» та «Дроздинь». Їх обслуговуватиме відділ прикордонної служби «Березове» Луцького прикордонного загону, – повідомляють у Держприкордонслужбі України.

Охочі зможуть перетинати кордон з 06:00 до 22:00

До слова, українські та білоруські прикордонники придумали сезонне спрощення перетину кордону для того, щоб попередити спроби незаконного перетину кордону.

Адже кожного року до збору грибів та ягід залучається дуже велика кількість жителів прикордоння, в тому числі неповнолітніх. Інколи це спричиняло низку порушень громадянами у сфері дотримання вимог прикордонного законодавства.

Ще одне «вікно» для українців, які живуть в прикордонних населених пунктах, буде відкрито з 1 вересня по 15 листопада 2018 року: в сезон збору журавлину й грибів. Тоді перетинати кордон можна буде з 08.00 до 20.00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
белорусы были и остаются людьми.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні