33-тій без «Порт-Сіті», а кірха – без шпиля: луцький фотограф поділився старими знімками

0
2
33-тій без «Порт-Сіті», а кірха – без шпиля: луцький фотограф поділився старими знімками
Луцький фотограф Віктор Чухрай поділився світлинами, які зробив у 1985 та 1986 роках.

На одному із знімків – вигляд на Старе місто із мосту на вулиці Ковельській, на іншому – 33-тій мікрорайон, який щойно почав розбудовуватись.


«Квітень 1985 року, камера "Москва-2", випуску орієнтовно 1952 року, формат - 6 на 9 см, запас кадрів - 8, тому ми берегли плівку. Знімок зроблений зі старого Красненського мосту. Панорама Луцька постає у всій красі, кірха без шпиля, міст вузенький, ще до реконструкції, справа видно нові опори, і найважніше - Стир іще тече старим руслом попід чудовою панорамою древнього Лучеська, іще напевно жодна козлюра (ймовірно, автор натякає на луцького депутата Андрія Козюру, з яким повʼязують заплановане будівництво на цій території, – ред.), не народилась, щоб тепер на місті русла, задумати багатоповерхову забудову (до речі це геопатогенна зона). Ось така історія такого простого знімка знятого практично трофейною камерою. Бережім рідне місто!» – підписав Віктор чухрай фото Старого міста.


«Квітень 1986 року. Про час і найбільшу цінність фотографії - документальність. Фотоапарат "Іскра-2", формат 60 на 60 мм, плівка Свема 64. Я тоді купив вєлік "Турист" і цей фотік на широку плівку 1959 року випуску.(До речі він і дотепер працює!). Луцьк тоді тільки будувався, я шаленів від вєліка і можливості за десяток хвилин дістатись куди завгодно, транспорту, як бачите скільки було. А от якість знімків з "Іскри" була потрясаюча! А цей знімок, з шляхопроводу поблизу "Там-Таму" - унікальний: на ньому лише половина 33-го, а у лівому краю знімка видно щойно побудований ЗАГС, а справа самий довгий будинок у світі! Так будувалось наше місто! Бережіть його, це я ще тим "ділкам", які чомусь вирішили робити з Луцьком, що заманеться, - зробити з памʼятки архітектури знову якогось "хліва", як зробили з "Променя" рябу "корову"! Збережемо рідне місто!» – написав фотограф біля іншої фотографії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні