--> «Моя дружина думає, що я божевільний», - лекція луцького ресторатора Романа Хорзова | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Моя дружина думає, що я божевільний», - лекція луцького ресторатора Романа Хорзова

1
-4
«Моя дружина думає, що я божевільний», - лекція луцького ресторатора Романа Хорзова
За сприяння Громадянського Руху «СВІДОМІ» у луцькому кінотеатрі «Промінь» пройшла відкрита лекція відомого ресторатора Романа Хорзова.

Більше сотні слухачів 26 червня зібрались аби дізнатися про тонкощі ресторанного бізнесу.

Про початок кар’єри, закриття «Опери» та складнощі будування ресторанного бізнесу читайте у цитатнику від Волинь 24.



*********************
Мій шлях розпочався з 2005 року. Я потрапив на стажування до Німеччини. Працював у банку та на пивзавод. Розпочинав з нічного клубу у Луцьку – «Зефір», працював з відомим сьогодні Дімою Монатіком. Мені дуже імпонує маркетинг. На сьогоднішній день потрібно розбудовувати бізнес, особливо сферу розваг.

*********************
Я старанно навчався в університеті. Зрозумів, що хочу розвиватись у ресторанній сфері. Працював у багатьох містах України і на кожному новому проекті охоплював все більшу ділянку роботи.

*********************
Немає формули успішного закладу. Особисто я завжди відчуваю, чи буде заклад успішний. Взагалі 90% - це перше враження. Якщо я заходжу до закладу, а у мене мурахи по шкіри, то це хороший знак. Одразу бачу, де що правильно розташоване, або навпаки. Я не вважаю себе гіперфахівцем, але професійне відчуття є присутнім. Бізнес побудований на емоціях.



*********************
Я не вважаю себе талановитим, швидше - продуктом тренувань. Щодо «Ротонди» - давно обдумував цей проект. Ніколи не потрібно слухати «диванних знатаків». Одного разу я помітив, що сонце постійно проходить над «Ротондою», отже, чудове місце для басейну. Коли почав розробляти концепцію, моя дружин сказала, що я трошки божевільний. Загалом у проект ми вклали 200 тисяч доларів.

*********************
У нас є задача - показати людям новий формат. Відвідувачі - найкращі критики, вони відразу покажуть, що ти зробив неправильно і що потрібно вдосконалити.

*********************
У мене є головне правило – ніколи не обговорювати гостей. Усім свої підлеглим я кажу, що ні вдома, ні на роботі не можна обговорювати відвідувачів. Ваша думка не має вас покидати. Люди повинні комфортно почувати себе у закладі, відчувати безпеку та захист.




*********************
Я вирішив закрити «Оперу» тому, що не бачу вогню в очах гостей. Якщо ви не будете рухатись – потрапите у полон зони комфорту. Я зустрічаю молодих та амбітних, які постійно все відкладають на потім. Думати потрібно було ще вчора, щоб завтра почати. Будь-яка ідея рано чи пізно закінчується. Гостя легко втратити. Потрібно дивитись на півтора кроки вперед.

*********************
Ми робимо новий відпочинковий комплекс "Mojo Hall". Головний коментар, який я хочу чути, роблячи маркетингову політику, – легко. Я ходив з ідеєю про комплекс 4 роки. Це концепція, в якій кожен знайде щось для себе. Він включатиме дуже демократичний ресторан з унікальними стравами. Я вірю, що ми зробимо класний продукт.



*********************
До кожної країни я їжджу за новими знаннями. Демократизація – це майбутнє. Можна ходити до ресторану у кросівках та джинсах. Це «совок» - видягатися до закладу. Нове покоління не сприймає ресторани як святковість, тому і здивувати їх важче.

*********************
Не женіться за ціною, а створюйте цінності




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крутий!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні