Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО

4
-6
Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО
Парафіяни Собору Юрія Переможця УПЦ КП, що у Володимирі-Волинському, замкнули храм і не впускають туди ні священиків, ні людей.

Суть конфлікту викладена у відео, яке розмістили у мережі YouTube, - пише Район.Володимир-Волинський.

З відео можна зрозуміти, що до блокування святині парафіяни вдалися після того, як взнали, що вище церковне керівництво прийняло рішення зняти отця Євгена з посади настоятеля собору, а його сина отця Андрія - перевести на іншу парафію.

Саме з цього приводу парафіяни собору написали звернення (з 750 підписами, фото додається) і вирушили на прийом до Патріарха Філарета, проте рішення оскаржити не вдалося. У зверненні парафіяни згадують владику Матфея і стверджують, що він людина "з непомірним апетитом до грошей і лицемірством".

- Поки з Київського Патріархату не приїде сюди людина і не розбереться у всьому тому, що сталося, ми вирішили церкву не відкривати. Нас повинні повинні почути... А ми своїх священиків просто так не віддамо..., - кажуть парафіяни Собору Юрія Переможця.

До речі, про свої наміри блокувати собор парафіяни повідомили Патріарха Філарета, двічі надіславши йому відповідне звернення.

Наразі собор замкнений, ключі від храму нині знаходяться у представників церковної десятки.

Також наразі припинені всі роботи по встановленні нового купола на Соборі Юрія Переможця. Роботи зможуть відновитися лише після вирішення вищезгаданого конфлікту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мало грошей видно здає піп,тому і вирішили його "прибрати".
Відповісти
Видно руку Москви та Путіна.
Відповісти
- церква і попи давно себе дискредитували! Вірять в ту дурню лише розуму облишені
Відповісти
люди дурні і галасливі. ваше щастя у ваших руках. читайте статут своєї релігійної громади. організуйте збори, внесіть зміни до статуту - внесіть туди право самим обирати попа, зареєструйте зміни і майте собі свободу від архієрея. єдине, що таким способом розривається зв'язок з церковною ієрархією, але яка нахрін різниця, все одно ж КП, там всьо сойдьот.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні