--> Луцький винахідник змайстрував найменше авто в Україні. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький винахідник змайстрував найменше авто в Україні. ВІДЕО

0
-1
Луцький винахідник змайстрував найменше авто в Україні. ВІДЕО
Лучанин Микола Лисенко за півроку склав у своєму гаражі авто вагою менше трьохсот кілограмів.

Свій «Люльколіт» він збудував на базі мотоциклетної коляски, - йдеться у сюжеті «ДжеДаі» на каналі «2+2».

«Виникла така думка, а чого в саму коляску не поставити двигун зі скутера і колеса, щоб просто можна було на ній пересуватись», - зазначив винахідник.

Люльку з мотоцикла чоловік придбав за 500 гривень. Підійшла лише одна, особливої моделі. Двигун розмістився ззаду, спереду місце для багажу. На 100 кілометрів ходу техніка бере менше 2 літрів пального, жваво набирає хід і на старті може дати фору навіть автомобілю.

На дороги зі жвавим рухом автомобіль виїздить не часто, бо поки що не зареєстрований. Тож наразі частіше дивує членів гаражного кооперативу.

«Спочатку хотілося назвати по назві люльки «Спутнік», а тато каже – давай «Люлькольот», це гумор: покататися, здивувати», - розповідає винахідник.

Тепер чоловік зі своїм «Люлькольотом» часті гості технічних заходів. На них, крім міні-авто, бере із собою і експортний варіант відреставрованої «Волги».

Микола придбав авто у стані брухту. Значну роль відіграла любов до машини із плавними лініями. На відновлення Волги пішов не один рік. Однак, тепер вона «королева» доріг, яка збирає на собі сотні поглядів. Микола каже: «Волга – тачка для душі, а «Люльколіт» – для драйву».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні