--> Учені спростували міф про секс і тренування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учені спростували міф про секс і тренування

0
-1
Учені спростували міф про секс і тренування
Американські вчені спростували думку про те, що секс до і після тренування знижує її ефективність.

Вчені з університету штату Каліфорнія в Сан-Маркосі провели дослідження з метою з’ясувати, чи виправдана сексуальна помірність до і після спорту, - пише Свідок.

Існує думка, що спортсменам не слід займатися сексом до запланованих спортивних змагань. Раніше це пов’язували з тим, що під час сексу чоловік втрачає багато енергії і в результаті демонструє більш низькі показники витривалості і сили. Однак вчені спростували цей міф за результатами дослідження за участю 12 чоловіків, силу і ефективність тренувань яких фахівці оцінювали, як після ночі любові, так і після сексуального утримання.

Зокрема, вченими було виявлено, що секс не впливав на здатність чоловіка виконувати фізичні вправи і не чинив ніякого негативного впливу на ефективність тренування.

Автор дослідження, кінезіолог, професор Тодд Асторіно додав, що незважаючи на невелику кількість учасників експерименту, їх було цілком достатньо, щоб довести, що секс не впливає на м’язову силу. Він додав, що секс може незначним чином впливати на професійних спортсменів:

«Професійні спортсмени дійсно можуть відчувати себе трохи виснаженими, але на звичайного хлопця, який хоче піти в спортзал, секс не може вплинути негативно», – заявив учений.

Раніше в наукових колах стверджували, що секс впливає на рівні гормонів, включаючи тестостерон, тому будь-які коливання можуть призвести до зміни настрою, легкої втоми і, як результат, зниженої ефективності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні