На «Ягодині» поменшали черги. ФОТО

4
8
На «Ягодині» поменшали черги. ФОТО
За останні півроку на пункті пропуску "Ягодин", що на українсько-польському кордоні, зменшились черги пасажирського транспорту.

На митниці кажуть, усе через "човників". Торговців, які їдуть в Європу на закупки товару або ж везуть туди український - значно поменшало.

"Рік тому, коли запроваджували безвізовий режим, були побоювання, що буде так багато охочих подорожувати країнами Європи, що пункти пропуску теоретично могли б не впоратись. Проте цього не сталося. Більше того, за статистикою, кількість людей, зменшується. Я маю на увазі пасажирський напрямок, не вантажний", - розповідає прес-секретар Волинської митниці Валентина Черниш.

Ускладнили життя торговців зміни до Податкового кодексу. Тепер, аби ввезти в Україну до 50 кілограмів товару вартістю не більше п'ятисот євро і не платити при цьому мито, потрібно перебувати за кордоном щонайменше добу. А повторно виїхати з України можна лише через три доби після повернення.

На митниці запевняють, черги з пасажирського транспорту на кордоні тепер є лише перед святами та вихідними, коли в Україну масово повертаються заробітчани і студенти.

Натомість погіршилась ситуація із вантажними автомобілями.

"Минулого року маса товарів, які оформили на митниці, зросла на 40%. Росте кількість вантажівок, які перетинають кордон, і ми час від часу говоримо про те, що є вантажівки на трасі до Любомля, а інколи аж до бази відпочинку "Машівський Бір", що за три кілометри від Любомля", - додає Валентина Черниш.

Черги виникають ще й через те, що польські охоронці кордону тепер прискіпливіше перевіряють транспорт з України. Вони бояться терористичної загрози. Митники згідні приймати лише 200 автомобілів на добу.

Вирішити проблему можна, збудувавши ще один міст для вантажного перевезення. Один з варіантів - добудова залізничного моста біля села Ізов Володимир-Волинського району. Однак це поки - лише ідея.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Така кількість людей їздить через кордон, і ніхто чесно не скаже правду???

Та просто польська сторона прикрила ситуацію з папіросами, звідси в відсутність черг взагалі!!! І в відсутності черг точно нема заслуги наших дармоїдів-митників!!!!
Відповісти
Молодець, Валентина! Дохідливо і популярно.
Відповісти
Черниш не радіє що зменшиися черги мирники втрачають власне дохід. І не потрібно посилатися на те що польська сторона блокує роботу, це саме робить митниця та дпс, які утворюючи штучно черги від пропуску по-за неї мають доходи.то що польська сторона дбає про безпеку своєї країни, це нормально,бо нашому чи митнику чи прикордоннику покажи $ то вони пропустять що хочеш. Тому Черниш має знати,що сама "гнила"митниця, це Ягодинська тому люди її обминають,а від так і черги меншають. З іншого боку людям набридло митників кормити,вони пішли до Польщі на працю,а ви топіро сосіть пальці,або дійте одне другого,бо саме вантажівки з товаром належать або підконтрольні вам
Відповісти
Треба шукати нову роботу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні