Поради фахівця: як сучасні технології спрощують життя власникам газонокосарок*

0
-1
Поради фахівця: як сучасні технології спрощують життя власникам газонокосарок*
Окрім підстригання трави, кожен власник газонокосарки повинен витрачати час і на її обслуговування: мити, точити ножі, міняти повітряний фільтр і свічки запалювання, заливати паливо і змінювати оливу.

«Щорічна заміна мастила – больова точка багатьох наших клієнтів. Вони повідомляють нам, що це брудний і трудомісткий процес, який вимагає занадто багато часу», - говорить Рік Зекмейстер, віце-президент американської компанії Briggs & Stratton – найбільшого у світі виробника двигунів садової техніки.

Він має рацію. Щоб замінити оливу у газонокосарці, доведеться попотіти: прогріти двигун, від'єднати провід свічки, знайти і протерти зливну пробку. Потім відкрити її та злити старе мастило в спеціальну ємність, щоб здати на утилізацію. І тільки тоді залити свіжу оливу.

Чому важливо змінювати оливу

Свіже моторне мастило змащує і захищає двигун від зносу, відводить тепло і охолоджує безпосередні місця тертя, захищає від корозії і видаляє продукти згоряння. Тому з часом олива старіє: окислюється, накопичує забруднення і перестає виконувати свої функції.

Якщо не замінити стару оливу, рушійним частинам не вистачить змащення, двигун почне перегріватися, а продукти згоряння заб'ють мастильні канали. Двигун споживатиме більше палива, скоротить ресурс і потребуватиме капремонту.

Що пропонує Briggs & Stratton

Щоб позбавити своїх клієнтів від проблеми заміни оливи, але при цьому зберегти "працездатність" двигуна, інженери Briggs & Stratton розробили нову серію двигунів EXi. У цих двигунах вперше реалізовано технологію Just Check & Add (з англійської – «просто перевір і долий»).

Двигуни EXi Series сконструйовані, щоб працювати в режимі охолодження, знижувати температуру оливи і відсоток її забруднення. Чиста і неперегріта моторна олива виробляється зі сповільненим процесом старіння.

За це відповідає повітряний фільтр автомобільного типу з поліпшеними ущільненнями та особлива конструкція верхнього клапана, з інноваційною системою охолодження.

Таким чином, завдання власника газонокосарки – тільки перевіряти рівень і заливати оливу при необхідності. Двигуни EXi ніколи не потребують її заміни.

На жаль, інновації Briggs & Stratton ще не скоро стануть загальним стандартом. Однак, відомі бренди уже активно використовують двигуни нового покоління у своїх кращих газонокосарках.

Придбати таку модель і відчути, як технологія Just Check & Add спрощує життя, можна в магазині «Домотехнік». Він знаходиться у Луцьку за адресою: вулиця Ковельська, 45.

Редакція дякує магазину садового інструменту «Домотехнік» за допомогу в підготовці матеріалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні