Волиняни пливли на байдарках по річці та збирали сміття

0
2
Волиняни пливли на байдарках по річці та збирали сміття
Волонтери розчистили та тестували на байдарках водний маршрут, що пролягає річкою Путилівка.

19 червня у село Грем’яче приїхали працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та волонтери із Луцька, які на байдарках подолали 9 кілометрів, - повідомляє Волинь.

Під час заходу збирали сміття (переважно пластикові та скляні пляшки), розчищали перешкоди на руслі зі стовбурів завалених дерев, гіляччя та водоростей, тестували рекреаційну цінність водного маршруту.

Захід розділився на дві частини. Одна група учасників складалася із місцевих волонтерів та представників Цуманської ОТГ, які надали техніку комунального підприємства для розчистки найбільшого завалу із дерев, що перекрив значну ділянку річища.

Друга частина заходу – проходження та прочистка русла на байдарках. Приємним сюрпризом став візит птаха, занесеного в Червону книгу України: над місцем збору пролітав рідкісний чорний лелека. Вдалось прочистити декілька складних перешкод-захаращень, зібрати 12 мішків зі сміттям із води та на березі водосховища, а також вивезти розсортоване скло/пластик з інших територій парку.

Всього у заході взяли участь 13 працівників парку, 3 волонтера із Луцька та 5 із Цуманської ОТГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні