--> Соціальна робітниця хотіла відібрати квартиру в одинокої лучанки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Соціальна робітниця хотіла відібрати квартиру в одинокої лучанки

1
1
Соціальна робітниця хотіла відібрати квартиру в одинокої лучанки
У Луцьку траплялися випадки, коли соціальні працівники переконували одиноких пенсіонерів переписати на них нерухомість.

Таку інформацію підтвердила директорка Територіально центру соціального обслуговування у місті Луцьку Галина Шатецька.

«Я не можу сказати, що такого немає, бо мені ніхто не повірить. Але останні 2-3 роки ми такого не фіксували. Ті, хто це робить, чинять хитро. Вони просто звільняються до того, як ми це взнаємо. Але якщо у мене в штаті 130 чоловік, хіба кожну людину перевіриш?» – коментує ситуацію керівниця центру.

Подібний випадок трапився із лучанками Анною і Світланою. Дівчата – сироти. Коли померла їхня бабуся, з’ясувалося, що незадовго до цього вона змінила заповіт і переписала квартиру на соціальну робітницю Марію Білошицьку. Після довгої судової тяганини таки вдалося довести: жінка наговорювала на онучок і обманом переконала віддати квартиру їй.

Замість того, щоб шукати шляхи, як убезпечити одиноких, стареньких людей від підступності соціальних робітників, торік чиновники відмінили електронне декларування для працівників Територіальних центрів соціального обслуговування. Відтак, тепер украй важко перевірити, чи не з’являються у когось із них нові квартири.

Детальніше про одиноких лучан, які стають заручниками «доглядальників» в обмін на квартири – у програмі журналістських розслідувань «Спецтема: Мисливці за старістю».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілось б внести ясність з приводу даної статті та відеоматеріалів, а також коментарів директора установи, які не повністю подано у даному відеорилику. 1) Історія про намагання соціального робітника заволодіти майном одинокої лучанки сталась 20 років тому. Згадана у статті працівник звільнилась з роботи у 1998 році. 2) Соціальні робітники, ніколи не відносились до категорії працівників територіальних центрів, які до 2017 року подавали Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. Декларацію подавали керівники установи, керівники структурних підрозділів та матеріально відповідальні особи. 3) Громадяни, які приймаються на роботу в територіальний центр на посаду соціального робітника, в обов'язкому порядку, під особистий підпис ознайомлюються із статтями Кримінального Кодексу України: ст. 190 "Шахрайство", ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", ст. 192 "заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою". Тому, в разі вчинення ними протиправних дій щодо заволодіння майном отримувачів соціальних послуг, несуть персональну відповідальність передбачену законодавством України.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні