У Луцьку вперше не набиратимуть школярів у російськомовні класи

8
5
 У Луцьку вперше не набиратимуть школярів у російськомовні класи
У Луцьку вперше не набиратимуть першачків на навчання у російськомовні класи.

Жодного звернення від батьків з цього приводу не надходило, розповів директор Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Валерій Півницький, - пише ІА Конкурент.

Керівник навчального закладу повідомив, що відкриття перших класів для навчання мовами нацменшин (зокрема російською) не заплановане у Луцьку та Волинській області через відсутність запитів батьків.

З його слів, кількість дітей, які навчались у російськомовних класах, останнім часом була досить мала. Для прикладу, цьогоріч школа випускає п'ять дітей, які навчались російською мовою. Минулого року таких випускників було семеро.

Нині заяв від батьків дітей на навчання російською мовою взагалі немає.

«Звернень щодо навчання у російськомовному класі на моє ім'я як директора не надходило. Однак на навчання в україномовному класі вже є 110 заяв», - сказав Валерій Півницький.

Директор вважає, що батьки відмовились віддавати дітей в російськомовні класи в початкову школу, оскільки законом передбачено, що з п'ятого класу навчання все одно буде проводитись державною мовою. До того ж в дитячих садочках навчають дітей суто українською мовою.

У відповіді на запит управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації повідомляється, що в області лише Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 проводила навчання мовою нацменшин (російською).

Відтак на Волині на новий навчальний рік (2018-2019) відкриття перших класів мовами національних меншин не заплановано у зв'язку з відсутністю запиту батьків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а хочу поцікавитися,а там в рашці є україномовні школи?!
Відповісти
та мля колись почніть вже закони своєї країни читати, ні?
Відповісти
та може за літо набереться з п'ять чоловік. ще невідомо, що буде на Сході, можуть знов наїхати переселенці.
Відповісти
"Наїхати переселенці" оце ставлення до людей. Вони зробили свій вибір на користь України, а до них " наїхати" то ми одна держава чи ні? Чи нам тільки території та ресурси потрібні а люди ні?
Відповісти
наїхати - це просто наїхати. не понаєхать. звичайне дієслово. розслабтесь.
Відповісти
Бачу тобі й захєрчєнко з платніцкім братья.
Відповісти
в Одесі зробили вибір,зберегли і місто,і житло,і ЖИТТЯ!!!
Відповісти
ти впевнений? в Одесі це зробили, щоб поміняти голову ОДА сам знаєш на кого. і все.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні