У селі Гірки Любешівського району - вісімдесятирічна школа. ВІДЕО

1
-2
У селі Гірки Любешівського району - вісімдесятирічна школа. ВІДЕО
Мешканці села Гірки Любешівського району вимагають побудувати нову школу, оскільки у старій школі умови, в яких практично неможливо навчатися.

Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".

Школу у селі Гірки побудували вісімдесят років тому. Зараз сто п'ятнадцять учнів змушені навчатись тут, оскільки альтернативи немає. Взимку у приміщенні холодно, де-не-де протікає дах. Крім цього, у школі - брак місця, тож діти навчаються у дві зміни. Частина школярів повертається додому, коли надворі вже темно.

Будувати нову школу почали ще вісім років тому, проте, поки що звели лише стіни і залили фундамент.



"Проблема в тому, що її почали будувати за сприяння Івана Мартинюка, нашого народного депутата колишнього. І він... за спонсорські кошти будувалась наша школа. А зараз з тими умовами, які склались в нашій Україні, припинилось будівництво до даного часу", - розповіла директорка закладу Юлія Кузьмич.

Наразі вартість будівництва складає 20 мільйонів гривень. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко каже, що гроші на добудову вже знайшли, і шукатимуть їх далі.

"Підписано на сьогодні розпорядження прем’єр-міністра України пана Гройсмана про те, що на цю школу виділяється загалом зі співфінансуванням місцевої громади вісім мільйонів. Цього досить, аби розрахуватись із будівельниками, які зараз будують в борг, і майже досить, щоб її накрити", - розповів очільник ОДА.

Орієнтовний термін здачі об'єкту - серпень 2019-го року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- однозначно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні