Волинянин перетворив пам’ятку архітектури на магазин

1
0
Волинянин перетворив пам’ятку архітектури на магазин
Приватного підприємця на Волині через суд змушують звільнити і повернути державі пам’ятку архітектури національного значення.

Луцьку браму міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району, бізнесмен незаконно перетворив у магазин, - повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Прокурори встановили порушення при використанні підприємцем пам'ятки містобудування та архітектури національного значення, яка перебуває під охороною держави.

Повідомляється, що підприємець використовує приміщення пам'ятки площею 43 кв. м. у комерційних цілях, продаючи там продовольчі та інші товари. При цьому укладеного в установленому законом порядку договору оренди у нього немає.

В ході здійснення своєї господарської діяльності бізнесмен керується охоронним договором, укладеним із відділом культури Ківерцівської районної державної адміністрації у вересні 2014 року, але не погодженим, як того вимагає чинне законодавство, центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.

Окрім того, охоронний договір не надає права використовувати пам'ятку для ведення господарської діяльності, адже у зв'язку з таким використанням втрачається її культурно-історична цінність.

За таких умов прокуратура вимагає пам'ятку архітектури національного значення повернути державі.

Позов перебуває на розгляді у суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А прокуратуру не цікавить в якому стані і як використовуються інші пам"ятки історії і архітектури в Олиці - замок,костел,польський цвинтар?Як би підприємець цю браму не використовував,там залишилася б руїна.Нехай платить орендну плату і оберігає цю спадщину.Будуть гроші в бюджеті -поверне.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні