«Він їхав, бо знав, що це його обов'язок», - побратим загиблого в АТО волинянина

1
-7
«Він їхав, бо знав, що це його обов'язок», - побратим загиблого в АТО волинянина
Побратим загиблого на Сході волинянина Миколи Вільчинського розповів, що хлопець не хотів вирушати в АТО. Мовляв, ніби передчував біду. Проте знав, що це його обов'язок.

Про це розповів побратим загиблого Віталій Загоруйко, - пише інформаційне агентствоо ВолиньPost.

Нагадаємо, на Сході від кулі снайпера загинув 25-річний Микола Вільчинський. У хлопця лишились матір, дружина та новонароджена донечка.

Віталій Загоруйко познайомився із загиблим бійцем у 2014 році – їх обох мобілізували у 24-ту бригаду. Разом вони пройшли Кримське, Новотошківське, а в Адвіївці розділилися - Вільчинський демобілізовувася, Загоруйко лишався служити. Проте згодом Вільчинський підписав контракт зі своєю бригадою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Похрестив дочку і поїхав в АТО, - у загиблого волинянина залишилася новонароджена дитина

«У нього позивний був «Лютий», і він йому повністю підходив. Він до ворогів ставився так, я не знаю... Йому тоді, в 2014 році, було 21 з лишком років, але він нічого не боявся - він знав, чому ми там стоїмо і що робимо... По житті він був великодушною людиною», - каже побратим загиблого.

Перед тим, як підписати контракт, Вільчинськй одружився. Нещодавно у нього народилася дочка.

«Я його буквально на тому тижні бачив, зустрілися із ним в Горохові. Він був вдома, приїжджав у відпустку, бо хрестив свою донечку. І він мав у неділю їхати. Ми так поговорили, і зараз я задую його слова. Я йому кажу: ну що ти братку, їдеш? А він каже – їду, йому ще до жовтня лишилося по контракту дослужити. І він як відчував – щось, так каже, не хочу їхати… Просто людина відчувала. Але він їхав, бо знав, це його обов’язок», - додав побратим.

Загоруйко каже, що знав Вільчинського як дуже хорошу людину, тому, коли дізнався про його смерть, був просто шокований. Йому зателефонував волонтер та сказав, що побратима із 24-ої бригади із Берестечка більше немає.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Його життя обірвалося, коли тільки починалося, - колега загиблого атовця з Волині

«І мені щось як в голову стукнуло – Коля, він же ж поїхав. Я набираю номер його, а він відсутній. Тому я зразу зрозумів, що це його», - зітхнув чоловік. За його словами, у загиблого окрім дружини залишилася мама.

«Мені сказали, що вона лежить в лікарні в дуже тяжкому стані. Як дізналася, що син загинув», - додав Загоруйко.

Ховатимуть загиблого волинянина у Берестечку.

«В п’ятницю його мають привезти... 26 років, ще жити і жити, навіть дитина не побачить свого тата. Тільки буде історію вчити і знатиме», - підсумував Загоруйко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/derzhavni-svyata-ukra%d1%97ni-na-2019-rik.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/yakim-bude-lito-2017-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-bereznya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/rozmir-minimalno%D1%97-zarplati.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні