На Волині 27 жінок отримали звання «Мати-героїня»

0
0
На Волині 27 жінок отримали звання «Мати-героїня»
У Ківерцівському районі нагородили 27 матерів-героїнь. Усі вони виховують п'ять або більше дітей.

Нагороди волинянкам вручив очільник Волинської ОДА Олександр Савченко у середу, 13 червня, - повідомляє прес-служба адміністрації.

"Нагодувати, витерти сльози, приголубити, направити на правильну дорогу - це дійсно складно, навіть з однією дитиною. А що вже казати про п`ять, десять, п`ятнадцять дітей? Це дійсно героїзм", - зауважив Олександр Саченко.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Наприклад, одна з нагороджених, Наталія Іванина, з чоловіком виховують у Ківерцях п'ятьох дітей – 4 сини та дочку. Найстаршому – 29 років, наймолодшому – 9. Живе сім`я разом, лише старший син одружився та вже подарував батькам двох онуків.

"Я дуже щаслива, що маю таких діток, що вони мене підтримують в усіх справах, дуже хороші, дружні діти. Дуже важко поратися було з ними, бо спочатку родилися один за одним, а потім старшенькі доглядали меншеньких", - розповіла жінка.

Окрім нагород всім жінкам буде виплачена одноразова грошова допомога у розмірі 17 620 гривень. Разом з тим, почесне звання дає право на одержання додаткової фінансової виплати – пенсії за особливі заслуги.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні