Штучний інтелект вміє розпізнавати людей крізь стіни

0
-3
Штучний інтелект вміє розпізнавати людей крізь стіни
Інженери з Массачусетського технологічного інституту створили портативний пристрій RF-Pose, що здатний стежити за людиною через стіни.

Про це повідомляє Hromadske.

Учені відстежували рухи людей за допомогою радіолокатора та відеокамери. Вони фіксували ходьбу, бесіду між людьми, позу сидячи, стоячи та позу очікування, а також відкривання дверей.

Потім за допомоги комп’ютерної програми зображення перетворили в моделі людини у кожній зафіксованій ситуації. Ці моделі разом з радіосигналом вивчив штучний інтелект, і в такий спосіб він навчився розпізнавати зв’язок між показаннями радіолокатора і діями людини чи групи людей.

У підсумку фахівці MIT створили алгоритм, який майже в реальному часі показує переміщення людей за стіною.

Система поки що здатна показувати лише двомірне зображення, але з часом її можна буде оптимізувати так, щоб вона змогла робити моніторинг в трьох вимірах.

У планах винахідників також навчити ШІ розпізнавати складніші рухи на зразок дрібної моторики кистей і пальців, оскільки зараз можливо лише спостереження за переміщенням кінцівок і тулуба.

Автори стверджують, що їхню систему можна застосовувати в самих різних сферах. Від спостережень за місцями масового скупчення людей до медичних установ і місць позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні