Волинянин хотів перевезти через кордон більше 100 старовинних монет

0
-5
Волинянин хотів перевезти через кордон більше 100 старовинних монет
Волинянин хотів провезти через «Ягодин» 110 старовинних монет, аби в подальшому їх перепродати за кордоном.

Як йдеться у вироку Любомльського районного суду від 5 червня, предмети старовини на кордоні виявили та вилучили митники, - повідомляє ІА Волинські новини.

8 грудня 2017 року обвинувачений разом із свої однокласником, за кермом автомобіля «Фольксваген Пассат», їхав з України через міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин».

Смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» волинянин намагався незаконно перемістити через кордон 110 предметів нумізматики, що становлять культурну цінність. Давні гроші чоловік попередньо заховав у власному гаманці, який помістив у технологічну нішу передніх дверей автомобілі зі сторони пасажира.

Крім того, порушник намагався провезти монети Російської імперії, однак зазначені культурні цінності були виявлені під час проходження прикордонно-митного контролю. Загалом волинські митники вилучили 110 монет.

Згідно висновку експерта, вказані монети є предметами нумізматики епохи середньовіччя, хронологічні рамки чеканки яких 1597-1767 роки, тож вони становлять історичну цінність та являються колекцією культурних цінностей.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та повідомив суду, що монети придбав в інтернеті за 900 доларів, аби їх потім перепродати за кордоном.

Беручи до уваги всі обставини справи, суд визнав його винним та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак на підставі ст. 75,76 звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 1 року 6 місяців волинянин не вчинить нового злочину. Вилучені монети конфіскували в дохід держави шляхом їх передачі у Волинський краєзнавчий музей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні