У «Волиньгазі» пояснили, чому на добу відключили луцькі будинки

4
3
У «Волиньгазі» пояснили, чому на добу відключили луцькі будинки
Газопостачання у будинках №2, 8а та 10 на вулиці Набережній у Луцьку відновили. Їх мешканці більше, ніж на добу залишились без газу через ремонт, а також відмову голів ОСББ надати документи про перевірку вентиляційних каналів.

Про це розповів головний інженер Луцького відділення ПАТ «Волиньгаз» Юрій Сахник.

Нагадаємо, у середу, 6 червня, будинки №2, 8а та 10 на вулиці Набережній у Луцьку залишились без газу. Постачання блакитного палива перекрили через підключення сусіднього будинку №4а до системи газопостачання.

«Також ми поєднали це з плановим технічним обстеженням будинків, аби двічі не залишати людей без газу», - каже інженер.

З його слів, станом на 16-ту годину газопостачання відновили.

«При огляді систему випробовують. Якщо десь є падіння тиску, це свідчить про витік газу. Відповідно газопостачання не можна відновлювати, поки не перевіримо усі квартири. Але бували випадки, коли включали газ без перевірки усіх квартир, бо в системі не було ніяких збоїв», - пояснює Юрій Сахник.

У «Волиньгазі» кажуть, що відновлення газопостачання у будинках на Набережній затягнулось через те, що голови ОСББ не хотіли давати акти на перевірку димовентиляційних каналів.

«Мене бентежить те, що люди так налаштовані проти працівників «Волиньгазу», бо ми повинні працювати спільно. Наше основне завдання – це безперебійне газопостачання. А цього можна досягнути лише за умови, що систему ми будемо регулярно обстежувати. Було б гірше, якби газопостачання відновили і виникла якась аварійна ситуація», - переконує представник підприємства.

З його слів, планові технічні огляди повинні проводитись раз на рік у кожному будинку. Здебільшого – влітку.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будинок новий,які можуть бути проблеми з димо-вентиляційними каналами,
Відповісти
Як мінімум їх може не бути, вони можуть бути закидані мотлохом після ремонту квартир, їх можуть використати мешканці не за призначенням. Будинок новий, а стіни тріщать - і чого б це, він же новий!
Відповісти
Не за призначенням використовувати димовентиляційний канал, це зробити з нього ліфт чи комірку для взуття? А в старому місті будинки не перевіряють, бо вони вже остаточно осіли і там жильці ніколи ремонти не робили з 19ст.?
Відповісти
"Возьмите и роздайте среди жильцов нашего дома.А если не будут брать?А если не будут брать-отключим газ".Класика.Приватний 100%,Волиньгаз керується Кодексом ГРМ,який йому написав неконституційний орган НКРЄКП і "плюють" на все,а Закони України їх не цікавлять.А ми мовчимо і строчимо в інтернеті гнівні дописи.Звертайтесь в правоохоронні органи письмово.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні