Бойкот прилавкам: волинські базарники торгують з асфальту. ФОТО

1
0
Бойкот прилавкам: волинські базарники торгують з асфальту. ФОТО
У Нововолинську процвітає стихійна торгівля. Торгові прилавки міського ринку – порожні. Натомість активно та масово йде торгівля на дорозі за ринком.

Нещодавно чоловік, який працює у комунальному господарстві водієм сміттєвоза написав у Фейсбуці пост-обурення. Андрій Нарольський зазначає, що «люди, які хочуть щось продати» заважають руху транспорту та заїзду у будинок, що біля місця стихійної торгівлі по Проспекту Перемоги, 1а, - пише "Буг".

У коментарях розгорілася дискусія.

«Люди добрі, ви ж самі у них купуєте, якби всі принципово йшли й купували на прилавках, а не з асфальту, то там ніхто би не стояв. Продавець торгує там, де є покупець», – написала Світлана Савчук.

Журналіст спробувала купити на ринку полуницю та пішла на торгові ряди ринку. На здивування вони виявилися практично пустими. Ягоди там купити не вдалося та поспілкувалися із бабусею, яка продавала квасолю за п’ять гривень. Поцікавилися чому торгує саме тут.

«У мене ноги болять там стояти. Тут можна присісти, є накриття. Хоч там і безплатно», – відповіла продавчиня.

За оренду торгового прилавку беруть по 5-10 гривень. Кажуть, що платять по-різному: пенсіонери та пільгові категорії менше.

За полуницею журналіст пішла на місце стихійної торгівлі, яку розводять так звані підприємці прямо на дорозі. Там же можна знайти усе, що потрібно: лісові суниці, черешні, полуницю, картоплю та інші овочі і молочні продукти. У цьому місці завжди людно.

У багатьох продавців є вже свої місця. Ті ж, хто приходить рідко, інколи отримує «на горіхи», наприклад, від продавця у кіоску з квасом, щоб не загороджували підхід до їх торговельної точки.

Найбільше цікавило питання чи платять вони за торгівлю у недозволеному місці. Як виявилося, сума тут така ж, як і за продаж на прилавках – 5-10 гривень. На запитання чому торгують тут відповідають, що просто більший потік людей.

«Ось хтось може просто собі проходить і побачить ягідку та й одразу захоче купити», – розповідає продавчиня.

Контролювати торгівлю у недозволеному місці зобов’язана поліція. Керівник Нововолинського відділу Віктор Пикалюк зазначає, що складають інколи протоколи, але працювати всюди не встигають, бо в правоохоронців не вистачає кадрів.

Додамо ще кілька думок нововолинців з приводу такої торгівлі.

Виктория Бабердина: «Я живу тут, цілий день з світанку і до ночі галас, крик, бардак!!! Люди не розуміють,що це не ринок, а жилий дім і двір. Скоро на лавці біля дверей будуть торгувати, делікатно…».

Катя Ляснюк: «А ще більше бісять ті торгаші, що прям розкладають палатки і зонти на тротуарі перед тим забором і торгують полуницею і черешнею, а ви собі хоч проїжджою частиною обходьте. Має бути якась управа на то, бо вже скоро сядуть на сходах банку торгувати».

Tatyana Maleva: «Вже тим бабулькам зробили комфорт, ринок під навісом і чого вони пруться на ту дорогу. Вони що думають,що скоріше продадуть. Тим більше під навісом буде тінь і молоко, сир і інші продукти, краще будуть виглядати. Це по-перше. А по-друге, заважають проїхати автотранспорту. Я не водій, але на їх стороні теж».

Виктория Дубинець: «Бабки то одне,а палатки теж порозкладали по цілому тротуарі».

Петро Мазурок: «Тільки штрафами можна навчити. Рядом базарчик на половину заповнений».

Аліна Макарчук: «Якби люди просто перестали там купувати. Не розуміють, що в першу чергу вони шкодять собі і сім’ї купуючи з асфальту біля дороги. Люди купують, а бабки ті розширюють свої горизонти. Тепер і тротуари зайняли, поставить стілець посеред тротуару та баба, сяде і сидить, а ти йди з коляскою, чи за руку з дитиною, чи просто сама по дорозі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виділіть їм з бюджету в місяць по 3500. Вони там стояти не будуть. Де ви бачили щоб по тротуару авто їздили
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні