--> Батьки 18-річного волинянина підозрюють лікарів у його смерті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батьки 18-річного волинянина підозрюють лікарів у його смерті

1
2
Батьки 18-річного волинянина підозрюють лікарів у його смерті
Батьки 18-річного Сергія Осуховського, який після перебування в комі у лікувальному закладі міста Буча Київської області помер у столиці, вимагають справедливо розслідувати обставини смерті хлопця.

Батьки переконані, що їхньому сину медики не надали належної допомоги, - пише "Буг".

Нагадаємо, у травні хлопця побили. Про те, що хлопець впав в кому, батьків повідомили студенти 16-го травня. Сергій Осуховський перебував у критичному стані. Упродовж тижня батьки шукали заклад, в якому лікарі дали б згоду на проведення хірургічних втручань, а коли знайшли виникла інша проблема – потрібно було шукати транспорт, щоб вивезти “важкого” пацієнта. Сергій Осуховський після побиття помер у київському госпіталі вранці 24-го травня.

ВСЕ НАЙСТРАШНІШЕ ВІДБУВАЛОСЯ В МЕДУСТАНОВІ МІСТА БУЧА

Так вважає подружжя Осуховських. Вони переконані, що їхньому сину медики не надали належної допомоги, адже Сергій, потрапивши в лікарню, ще був при свідомості, розказав про себе всю необхідну інформацію: звідки він і де навчається тощо.

Юнак із травмою голови потрапив у травматологічне відділення. Перебуваючи в лікарняній палаті, він усе пам’ятав. Як сталося, що Сергій впав в кому, у той час батькам не було кому пояснити.

“Лікарі від нас тупо втікали, спілкуватися вони не хотіли зовсім. Бігли то на операцію, то на обхід. Нам вони говорили, що зробили трепанацію. Можливо, не сподівалися, що він так довго протягне” – припускає батько Сергія Ігор Осуховський.

Розтин порожнини черепа (трепанація) — є оперативним доступом до головного мозку і його оболонок для хірургічного втручання на них.

Батьки почали шукати інший заклад, в якому медика дали б згоду на проведення хірургічних втручань, адже в міській поліклініці, що знаходиться в місті Буча, не було ані потрібного обладнання, ані спеціалістів. У пошуках минув майже тиждень, “важкого” пацієнта погодилися прийняти у військовому госпіталі на Печерській в Києві.

“Відомий на всю країну нейрохірург нам сказав, що за все своє життя такого не бачив, і що від удару син міг впасти в кому або померти відразу, а не через 4-5 годин. Нам відомо, що в лікарню він потрапив біля 4:30. В реанімацію його привезли між 9-ою та 10-ою, лице було синє – почали рятувати. Чому не повідомили батькам чи вихователям раніше? Сказали, що зробили трепанацію – це б’ється в голову дві дірочки. Але ж у них нема належних апаратів!”, – розповідає Олена Осуховська.

"БУЛО ЗАШИТО, ЯК НА СВИНІ..."

Коли батькам віддали хлопця, голова в нього була перемотана. Пізніше дізналися, що в Сергія повністю пробитий череп, був крововилив, забоїв і гематом натомість не виявили.

“Коли ми його забирали з моргу, голова була зашита, як на свині, такими нитками з двох боків… Я думала, що це, може, в морзі йому таке зробили, але там сказали, що то не їхнє. Нейрохірург, який намагався врятувати Сергія, просив нас не залишати цього так і провести слідство”, – говорить мама хлопця.

СЛІДЧИЙ СКАЗАВ, ЩО НЕ ДОВЕДЕ СПРАВУ ДО КІНЦЯ

Коли батьки Сергія прибули в Бучу і побачили сина, відразу поїхали у відділення поліції. Вони знали, що головною причиною смерті є жорстоке побиття. Але коли правоохоронці показали відео сутички, яка була у барі, Осуховські розгубилися. Вони вважають: рано говорити про те, що хлопець помер від ударів у закладі чи поза його межами.

“Ми можемо тільки здогадуватися, якою була насправді причина. Не важко зрозуміти, що не все там так чисто… В поліції повідомили, що слідство може затягнутися на півроку. Коли ми виходили, слідчий сказав, що не знає чи доведе діло до кінця”, – розповідає Ігор Осуховський.

ВИННІ ПОВИННІ БУТИ ПРИТЯГНУТІ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Сергій Осуховський навчався на державній формі Університету державної фіскальної служби в Ірпіні, мав непогані досягнення в навчанні, керував студентською профспілкою. Всі знали його як спокійного старанного юнака, знайомі довго не вірили в смерть хлопця.

Правоохоронці вже розслідують справу, але батьки вважають, що слідство можуть затягнути зумисне, щоб винні у смерті їх дитини розминулись із лавою підсудних.

“Ми хочемо справедливості. Якщо дійсно ці лікарі винуваті, то мусять бути покарані, щоб не загубили й інших людей”, – каже Олена Осуховська.

Подружжя з Іванич прагне добитися правди, адже завтра на їх місці може бути будь-хто інший.

Юлія Ховайло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лікарів у нас майже немає. В основному мясники.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні