--> Вже говорить «бабуся», - батьки покинутого у луцькій лікарні хлопчика розповіли про його успіхи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вже говорить «бабуся», - батьки покинутого у луцькій лікарні хлопчика розповіли про його успіхи

4
-6
Вже говорить «бабуся», - батьки покинутого у луцькій лікарні хлопчика розповіли про його успіхи
Родина лучан Вадима Коцаги та Олени Котович всиновили тяжкохворого хлопчика Максима Братчука. У новій сім’ї дитина сказала перші слова та навчилася самостійно сидіти.

Подружжя Олени та Вадима виховує чотирьох власних дітей, рік родина взяла опіку над Максимом, - йдеться у сюжеті "Суспільне Волинь".

"Прийшов час забирати Максима, то сіли всі на сімейній раді, поспілкувалися, діти сказали, що подумають... Вирішили діти, що забираємо і Максим буде з нами", - каже батько Вадим Коцага.

"Він взагалі був без емоцій... Він сидів і голова була лише на один бік. Ми його як забирали, він міг тримати лише щось в руках, він не тримав голову, він не піднімався, просто лежав. Зараз він повзає, рухається, сам піднімається", - розповідає мама Олена.

Зараз Максимко проходить курс реабілітації, який покращує його фізичний стан, каже мама. З її слів, у хлопчика хороші результати.

"Із зими він почав говорити. Перше слово у нього було "Пеппа". Потім говорив "бабуся", "мама", "тато". Потім він перестав говорити, в нього періодами, бо у нас реабілітація, стреси можуть бути різні і воно блокує мовлення. але потім воно знову відновлюється", - додає мама Максимка.

Нагадаємо, у січні 2017 року волинян вразила історія однорічного хлопчика Максима Братчука, від якого відмовились батьки. Маля жило у дитячому будинку, але через страшні діагнози часто потрапляло до лікарні. Там за ним мусили доглядати мами дітей, які лежали поруч, адже працівники будинку дитини не відвідували хлопчика.

Зі слів лікарів, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. Батьків позбавили прав на дитину рішенням суду.

За кілька місяців дитину вирішила всиновити родина відомого волинського спортсмена Вадима Коцаги. Сім’я активно займається реабілітацією Максимка і часто ділиться його успіхами. Попри перестороги лікарів, малюк навчився не лише тримати голову, а й самостійно сидіти, їсти, з радістю грається з братами і вчиться новому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи, яке велике серце у цих людей!!!! Дай їм усього найкращого в їхньому житті!
Відповісти
Молодці! Поважаю!
Відповісти
Дай Бог здоров'я цій сім'ї, сили і витримки у їхній благородній справі! Не кожен зможе наважились взяти на себе таку відповідальність. Вони справжні молодці, такі люди заслуговують поваги та пошани!
Відповісти
Удачі!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні