У Лондоні 18-річну дівчину засудили за тероризм

2
18
У Лондоні 18-річну дівчину засудили за тероризм
Суд в Лондоні засудив 18-річну Сафаа Булар за підготовку терористичного нападу на Британський музей.

Таким чином вона стане наймолодшою британкою засудженою за тероризм, - повідомляє ВВС Україна.

Це перший раз, коли спецслужбам вдалося виявити терористичний осередок, що складався виключно з жінок.

18-річна Сафаа Булар родом з лондонського району Воксхолл була членкинею джихадистського угруповання, що називає себе "Ісламською державою".

Суд присяжних визнав її винною в підготовці двох терористичних нападів.

Її також визнали винною в тому, що вона намагалася виїхати до Сирії для того, щоб приєднатися там до "ІД". У суді повідомили, що вона почала планувати напади в Лондоні після того, як її наречений, який був бійцем в "ІД", був убитий в Сирії. Її 22-річна сестра Різлейн Булар вже визнала, що планувала напасти з ножем на людей в Лондоні, а її 44-річна мати Міна Діч зізналася, що допомагала дочці.

Очікується, що суд винесе вирок Сафа Булар через шість тижнів.

Як стало відомо під час судових слухань, Булар, якій тоді було 17 років, збиралася напасти на відвідувачів в Британському музеї з вогнепальною зброєю та гранатами.

Сестри і їхня матір обговорювали свої плани, використовуючи спеціальні кодові слова з твору Люїса Керола "Аліса в країні чудес".

Булар почала радікалізовуватися в 16 років, після терактів у Парижі в 2015 році: саме тоді вона, за словами знайомих, почала багато читати Коран, відвідувати ісламістські сайти і носити хіджаб.

Вона познайомилася в Instagram з бойовиком з "ІД" Навідом Хуссейном, коли їй було 16 років, і через три місяці заявила, що любить його. Після цього вони "одружилися" в інтернеті.

Співробітники спецслужб, видаючи себе за ісламістів, приєдналися до інтернет-розмов Булар і Хуссейна.

У квітні 2017 року один із співробітників спецслужб, який видавав себе в інтернеті за командира одного із загонів "ІД", повідомив Булар, що Хуссейн був убитий ракетою, випущеною з безпілотника.

Обвинувачення стверджувало в суді, що ця звістка лише зміцнила її рішучість здійснити теракт у Великій Британії.

Булар згодом розповіла співробітникам спецслужб про свої плани. 12 квітня її затримали. Їй пред'явили звинувачення у підготовці теракту.

"У плани Сафаа Булар входило заподіяти серйозні травми і смерть якомога більшій кількості людей", - сказала в суді Сью Хеммінг, яка представляла Королівську прокуратуру. Уже перебуваючи у попередньому ув'язненні, вона продовжувала обговорювати з сестрою і матір'ю "чаювання, як в Алісі" - це було кодовим словом для теракту.

В одній з розмов Булар нарікала: "Ох, ви там повеселитесь без мене!"

Мати з дочкою, сестрою Сафаа, вивчали місця можливого нападу в центрі Лондона, а також купили собі ножі та рюкзак.

Їх затримали в день ймовірного нападу, разом зі своєю подругою Хавле Баргуті.

Координатор поліції по боротьбі з тероризмом Дін Хейдон сказав в суді, що соціальні служби намагалися, наскільки це можливо, допомогти родині, починаючи з 2016 року. З ними працювали місцева влада, школа і суд у справах сім'ї.

"Але попри все це, було абсолютно ясно, що Сафа Булар як і раніше виношує плани нападу", - сказав представник поліції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ті мусульмани взагалі безмозгі!
Відповісти
Hi, look what a cool site I found, there you can win from $ 50 to $ 3000 , I managed to win $ 540, good luck to you https://bit.ly/2SmXf0A
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні