Найнебезпечніший інгредієнт в їжі: вчені

2
-4
Найнебезпечніший інгредієнт в їжі: вчені
Трансжири - найнебезпечніша складова їжі.

Виключення одного інгредієнта з повсякденного раціону може рятувати не менше 500 000 людських життів на рік, - повідомляють Новини Закарпаття.

Доктор Том Фрімен, президент і головний виконавчий директор Resolve to Save Lives, впевнений: трансжири – непотрібний і токсично небезпечний хімікат, який без жодних причин використовується по всьому світу.

Цей інгредієнт додається в безліч продуктів, від хлібобулочних виробів до смаженої їжі. Він же викликає сплески поганого холестерину в крові, що і веде до інфарктів і інших захворювань серця.

Європа і Америка вже прийняли закони про повну заборону використання трансжирів. Згідно з дослідженням, опублікованим в минулому році в Журналі Американської кардіології медичної асоціації, це спрацювало щонайкраще.

На жаль, трансжири як і раніше широко використовуються в багатьох країнах Південної Азії і Африки. Співробітники ВООЗ вважають, що будуть потрібні роки на зміну цього сумного факту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В країнах Азії, Африки та Україні.
Відповісти
крім трансжирів ще є технічні жири, наприклад пальмовий, який бухають куди попало
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні