Естонія на захист кордону з Росією виділить 190 мільйонів євро

0
-3
Естонія на захист кордону з Росією виділить 190 мільйонів євро
В Естонії планують зміцнити кордон з Росією впродовж 2019-2026 років, витративши для цього близько 190 мільйонів євро.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Естонія планує розпочати будівництво інфраструктури і системи технічного спостереження на кордоні з Росією у 2019 році та завершити до 2026 року, витративши з цією метою 188 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Довжина кордону з Росією складає 338,6 км, з яких 135,6 км проходить сушею. Згідно з планами будівництва, кордон має бути забезпечений найсучаснішими засобами стеження і охорони. Для цього Міністерство внутрішніх справ залучило в якості партнера Прикордонне агентство Європейського союзу(Frontex).

Для перевірки якості елементів прикордонної смуги і тестування будівельних робіт було побудовано пробну ділянку завдовжки 3,5 км, з якою ознайомилися члени правової комісії і спеціальної комісії з нагляду за установами безпеки.

Метою спільної поїздки було переконатися, що виконання робіт йде за графіком. "Ми хочемо знати, як добре відповідні служби справляються зі своїми завданнями і чи роблять вони все для того, щоб східний кордон був побудований у зазначений термін, або навіть швидше", - сказав голова правової комісії Яанус Карілайд.

За словами голови спеціальної комісії з нагляду за установами безпеки Райво Анга, "надійність роботи на східному кордоні і пов'язані з його будівництвом питання викликали запеклі суперечки, і членам парламенту було важливо оглянути ситуацію та отримати відповіді на запитання безпосередньо".

Питання про будівництво кордону та його фінансування викликало останнім часом гарячі дебати. У лютому 2018 року, коли несподівано з'ясувалося, що складений у 2015 році проект попередньою вартістю в 79 млн євро стане дорожчий в 2,5 раза, називалася цифра в 197 млн євро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні