Хто з волинських чиновників і посадовців задекларував «бляхи»

6
0
Хто з волинських чиновників і посадовців задекларував «бляхи»
Відомі волиняни задекларували автівки "на бляхах". Серед таких - депутат Микита Рабан, начальник екоінспекції Олександр Ткачук, суддя Олег Ющук.

Півсотні волинян у своїх електронних деклараціях про майно і доходи за 2017 рік вказали автомобілі, які зареєстровані на іноземців або іноземні компанії. Ще рік тому автомобілів на «бляхах» в деклараціях волинян було удвічі менше, - пише Юрій Горбач на сторінках Громадське.Волинь.

Найчастіше декларантами автомобілів на «бляхах» серед волинян є депутати місцевих рад і працівники органів місцевого самоврядування (40%).

20% – працівники правоохоронних органів, як от прокуратура чи поліція, ще стільки ж – працівники місцевих органів влади. 10% декларантів авто на «бляхах» – судді і співробітники судів та судової адміністрації.

Користуються автомобілями зареєстрованими на іноземних громадян чи компанії навіть податківці та митники.

Середній вік задекларованих волинянами авто на «бляхах» – 17 років. Найновіше авто – «Volkswagen Passat» 2008 року випуску, зареєстроване на поляка. Його задекларував нововолинський підприємець, депутат Нововолинської міської ради Віктор Марчак.

Найстаріше авто – «Volkswagen Caravela» 1992 року випуску. Його задекларував виконувач обов’язків старости Рівненської сільської ради Любомльського району Микола Козачук.

«МЕРСИ», «БЕХИ», «ФОЛЬКСВАГЕНИ»...

Окрім них, у списку волинських декларантів із «бляхами» є подружжя луцького судді Ярослава Артиша та прокурора Надії Артиш, які користуються авто «Mercedes-Benz A-170» 2003 року випуску зареєстрованим на іноземця Zenonas Savickas. Колега Ярослава Артиша по суду Олег Ющук має трохи новіше авто – «Suzuki Ignis» 2004 року випуску, записане на іноземку Paszkiewicz Brygitta.

До когорти суддів на «бляхах» доєдналася і суддя Маневицького райсуду Ірина Токарська. Її родина має авто «BMW X5» 2002 року випуску зареєстроване на іноземну компанію «Moldas».

Голова Іваничівської райради Андрій Бадзюнь задекларував авто «BMW X5» 2004 року випуску, яке є в спільній власності із іноземкою Olga Siewierska.

Подружжя прокурора Маневицької місцевої прокуратури Марини Власюк та патрульного поліцейського Олександра Власюка вказало в документі «Mercedes-Benz E-210» 2000 року випуску. Власником авто є Wachowiak Henryk Marian.

«Volkswagen Passat» 2002 року випуску вказав у своїй декларації за 2017 рік начальник сектору протидії корупції Управління захисту економіки у Волинській області Роман Кондратюк. Власником авто є іноземець Jakelaitis Edmundas.

Родина начальника Квартирно-експлуатаційного відділу Волидимира-Волинського Володимира Ліскова користується авто «BMW 530D» 2000 року випуску, а перший заступник голови Турійської райдержадміністрації Леонід Марчанчин – «Opel Zafira» того ж 2000-го року випуску. Авто останнього записане на іноземну компанію «Loim Invest».

Начальник відділу містобудування та архітектури Любомльської міської ради Сергій Ніколайчук їздить на «Opel Vectra B» 2000-го року випуску, яке належить іноземцю Ragaman Damian Jan, а родина заступниці начальника відділу організації роботи Головного управління ДФС у Волинській області Олена Нікотіна – на «Renault Laguna» 2003 року випуску.

Сім’ї державних інспекторів Волинської митниці ДФС Людмили Капітанюк та Дмитра Назарука користуються автівками «Jeep Grand Cherokee» 2004 р.в. та «Audi A4» 1996 р.в. відповідно.

Серед інших користувачів авто на «бляхах»: депутат Луцької міської ради, юрист Микита Рабан, якого колись помітили на «Chrysler Crossfire» 2004 року біля міськради, заступник голови Рожищенської райдержадміністрації Інна Сергійчук, начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, прокурор Антон Шептур, в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк та інші.

Окремі волинські декларанти автомобілів на «бляхах» скористалися послугами підставних осіб.

Так, автомобілі прокурора Надії Артиш, заступника голови Ратнівської райради Олександра Бенедисюка, мисливствознавця Любешівського лісомисливського господарства Андрія Масюка, митника Дмитра Назарука, майстра лісу Новорудського лісництва Городоцького лісгоспу Богдана Сачука, зареєстровані на людину із однаковим прізвищем та ім’ям – Zenonas Savickas.

"Так, я користувався таким автомобілем. Зараз він не у справному стані і я поки ним не користуюся. Автомобіль литовський, в мене було доручення і тому я його вказав в декларації, щоб потім не було запитань. Зараз в Україні таких автомобілів 1,5 мільйона, якщо не два. Я не заробив грошей на файний… Прийдіть подивіться мої статки: будинок я побудував ще у 1991 році. З того часу я не можу спромогтися купити автомобіль на українських номерах. На жаль", – підтверджує наявність авто на єврономерах заступник голови Ратнівської райради Олександр Бенедисюк.

А також додає: "Повірте, я не «гонщик» (люди, які займаються ввезенням і продажем в Україні авто на єврономерах, – авт.). Мені цей автомобіль пригнали, я його купив вже в Україні. Скільки там зареєстровано на ту людину, я не перевіряв".

Одного власника також мають автомобіль «Audi A6» 2000 р.в. заступника директора з виробництва шахти №9 «Нововолинська» Павла Танчева та «Audi A6» 1995 р.в. подружжя прокурора Антона Шептура і працівниці Старовижівської РДА Світлани Шептур. Це іноземець Stanislaw Gresta.

До суддів Луцького міськрайонного суду Ярослава Артиша та Олега Ющука звертались журналісти, аби дізнатися чому ж вони користуються автомобілями зареєстрованими на іноземців. Однак, через прес-службу суду слуги Феміди відмовилися будь-що пояснювати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УХИЛЯННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ І КОНТРАБАНДА АВТО.... ау ДФС. прокуратура, поліція, НАБУ.
Відповісти
Шановний ДІДО мудило, вчи «матчасть». Рік машина іноземця може перебувати на території України цілком легально і на законних підставах. А всякі зрадофіли, котрі просто слиною сходять від заздрощів, хай і надалі платять побори за розмитнення або мовчки їздять на Юліних ЛАНОСАХ і СЕНСАХ
Відповісти
чмо, "машина іноземця", а не куплена українцем і не переоформлена.... не тре на ідіота косити.
Відповісти
Вас всіх заклинило на одній мантрі, якщо не євротруп, то обов"язково деу чи жигулі. Позиція закінченого люмпена і хитрої полішви. На Волині є немало людей які своєю головою і руками заробили на гідне авто, і їздять спокійно, хоч в Амстердам, а не намотуються на стовпи на коптільнях-бмв.
Відповісти
шизік до чого ти перднув шо Юля причетна до сенсів і ланосів
Відповісти

Что может быть лучше, чем зарабатывать на серфинге в сети? CryptoTab сделал эту возможность реальной. И самое важное — приложение абсолютно бесплатное. Я просто зашел на Google Play и скачал его. Переходи по ссылке и убедись сам https://cryptotabbrowser.com/5703690
Ознакомься :
https://youtu.be/qeMoQtaHhxg|

Жми и начинай зарабатывать!!!
https://cryptotabbrowser.com/landing/28/5703690|


ВНИМАНИЕ!!!!!
Ежегодная промо-акция CryptoTab https://bit.ly/3mgcMu1
Приготовься к лету 2021 https://bit.ly/3mgcMu1
Весна здесь! А это лучшее время, чтобы встряхнуться и попробовать что-то новое!
Мы запускаем сезонную акцию с призовым фондом более 17 000 $!
Это ваш шанс убить двух зайцев одним выстрелом — выиграть деньги и привлечь больше рефералов!
Сорвите куш и наслаждайтесь беззаботным летом. https://bit.ly/3mgcMu1
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні