Часто діти відчувають провину через розлучення батьків, - луцький психолог

0
5
Часто діти відчувають провину через розлучення батьків, - луцький психолог
Дитячий психолог з Луцька розповіла, що у випадку розлучення батьків, діти часто відчувають у цьому свою провину.

Про це розповіла дитячий психолог, гештальт-терапевт, спеціаліст ГО «Центр психології та психотерапії» Віта Ковальчук у інтерв'ю ІА Волинські новини.

За її словами, у будь-якому випадку розлучення – це стресова ситуація для дитини, але рівень цього стресу залежить від батьків.

"Звичайно, в цей час батькам важко та боляче, але потрібно не забувати про дитину й розуміти, що в неї не менш болючі переживання. Дуже часто провину за розлучення батьків діти можуть взяти на себе", - зазначає психолог.

А також додає, що у такий період дуже важливо пояснювати дитині те, що відбувається; підбирати прості слова відповідно до віку дитини, наприклад «ми розлучаємося, бо нам важко жити разом»; говорити про любов до дитини та про те, що в неї завжди буде тато та мама, незалежно від того чи живуть вони разом; говорити про те, що дитина ні в чому не винна і ви розлучаєтесь не через неї.

"Треба слідкувати за собою та не втягувати дитину в суперечки, які стосуються розлучення і розуміти, що швидко все не відбудеться, на адаптацію потрібно приблизно рік час", - наголошує Віта Ковальчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні