Не можна запитувати, чи хоче дитина братика або сестричку, - психолог з Луцька

0
-1
Не можна запитувати, чи хоче дитина братика або сестричку, - психолог з Луцька
Дитячий психолог, гештальт-терапевт, спеціаліст ГО «Центр психології та психотерапії» Віта Ковальчук розповіла, як потрібно готувати дитину до появи братика чи сестрички.

За словами психолога, потрібно говорити з дитиною та заздалегідь розповідати про те, що в неї буде братик чи сестричка, - пишуть Волинські новини.

"Не варто запитувати, чи вона хоче братика чи сестричку, адже це від дитини не залежить. Необхідно розповідати про те, як зміниться життя, попереджувати про те, що мама більше уваги приділятиме новонародженому. Дуже добре, коли в цей час хтось із близьких у родині починає більше уваги приділяти старшій дитині або є няня, яка, поки мама проводить час із старшою дитиною, опікується немовлям", - каже дитячий психолог.

Віта Ковальчук стверджує, що дитячі ревнощі – це нормальне явище і дитина в такий період може відчувати злість та образу.

"Немає провини дитини в тому, що в неї виникають такі почуття. Мова, швидше, – про те, що батькам потрібно бути до цього готовими. Дитина в цей час може відчувати злість, образу, самотність. На ці моменти потрібно звертати увагу, аби допомогти дитині швидше адаптуватися. Якщо йдеться про речі (іграшки, стільчик для годування тощо), які старша дитина знає, пам’ятає про них, то потрібно запитувати, чи можна їх віддати братику чи сестричці. Якщо не дозволяє, то не потрібно віддавати", - зазначила лікарка.

Дитячий психолог також додала, що необхідно зважати на те, що старша дитина має право на свій простір, де зможе, наприклад, спокійно погратися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні