На Волині створили онлайн-реєстр пацієнтів

0
2
На Волині створили онлайн-реєстр пацієнтів
На Волині діятиме онлайн-реєстр пацієнтів замість паперових карток.

Про це інформує Громадське радіо.

Кардіограми, попередні аналізи та інша важлива інформація про здоров’я пацієнтів міститиметься на одному сайті. Доступ до сайту матимуть лише лікарі.

Реєстр отримав назву "Медпортал". Інформація на ньому постійно оновлюється. Під час написання матеріалу на сайті зареєстрували 304 649 мешканців Волинської області.

Пацієнтів вноситимуть до реєстру від народження і до завершення їхнього життя.

«Можна подивитися, які пацієнт робив щеплення, які захворювання переніс, які були попередні кардіограми, подивитися показники. Є можливість збору всіх даних по його електронно-медичній картці», – зазначив консультант з інформаційних технологій субпроекту Дмитро Киращук.

На сьогодні до системи підключили 181 заклад. Це всі 142 амбулаторії Волинської області, 20 центрів первинно медико-санітарної допомоги, обласні, міські та центральні районні лікарні.

Лікарі можуть вносити інформацію не лише про пацієнтів, але й про підписані з ними декларації, надані консультації та інше. Також онлайн-реєстр показує у публічному доступі лікарів-лідерів, із якими пацієнти підписали найбільше декларацій.

На основі цього реєстру планують побудувати єдиний інформаційний медичний простір.

Незабаром на Волинь надійде 270 ноутбуків та стільки ж багатофункціональних пристроїв (принтер-сканер-копіювальна машина). Це дозволить вести реєстр та обладнати кожне робоче місце у закладах первинного рівня надання медичних послуг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні