Чому у Луцьку не ремонтують аварійні мости

0
-1
Чому у Луцьку не ремонтують аварійні мости
У Луцьку не ремонтують аварійні мости, бо проектна документація не готова.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства міста Юрія Крася, мости по вулиці Ковельській та Шевченка у Луцьку мали ремонтувати із настанням тепла. Однак цього досі не сталося.

Зі слів місцевих жителів, упродовж останніх двох десятиліть тут лише фарбували перила і тимчасово латали діри. Конструкції настільки зношенні, що бетонні плити кришаться, між ними ними утворилися щілини, крізь які видно іржаву арматуру, а ями
- небезпечні для пішоходів.

Лучанка Ірина Маковська розповіла, що дорогою до школи її дитина по коліно провалилася у яму, травмувавши ногу. Лікуватися довелося тривалий період.

Експерт з будівництва та експлуатації мостів Олександр Андрійчук зазначив, що станом на кінець травня ситуація не поліпшилася.

«Зверху в двох напрямках на тротуарах практично повністю зруйноване асфальтобетонне покриття, і візуально видно, що років до 10 воно не оновлювалося. Його однозначно потрібно оновити, бо вже чітко видно шви між тротуарними блоками залізобетонними, куди потрапляє вода. Вони будуть замокати, і будуть замокати конструкції під ними. Місцями видно, що тротуарні плити починають руйнуватися. Одна з причин – це руйнування через замокання тротуарного асфальтного покриття. І після повного закатування двох тротуарів в асфальт ці процеси зупиняться», – розповів він.

У березні Юрій Крась розповів, що проектно-кошторисна документація, яка обійшлася місту в 500 тисяч гривень, вже готова. На той час проект проходив експертизу.

Проте двох місяців для завершення експертизи не вистачило. Зі слів Юрія Крася, потрібно ще стільки ж. Без цих документів ремонт не розпочнуть.

«Нічого не можна робити, тому що проектна документація ще не пройшла експертизу. Після проведення експертизи і оголошення торгів, визначення переможця – тільки тоді щось можна буде робити», – зазначив він.

Проведення торгів – процедура нешвидка, а тому, чи розпочнуть взагалі цього року роботи на мосту по вулиці Ковельській, – під питанням.

Зі слів Юрія Крася, на ремонт цього року вже виділили 5 млн гривень. Загалом планують залучити ще 15 мільйонів. Якщо це вдасться, то міст на Ковельській стане найдорожчим з усіх відремонтованих у місті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні