Відміна жовтого сигналу світлофора не покращить ситуацію на дорогах, - луцький автомобіліст

2
0
Відміна жовтого сигналу світлофора не покращить ситуацію на дорогах, - луцький автомобіліст
Луцький автомобіліст Сергій Шараєвський вважає, що до ситуації з безпекою на дорогах потрібно підходити комплексно.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у квітні цього року в Україні мізкували над відміною мерехтливого жовтого сигналу світлофора через те, що резонансні аварії були пов’язані саме з проїздом на «жовте».

Нині роблема знову постала, проте заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк пропонує посилити відповідальність за проїзд на жовте світло.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Погана дорога – це коли ти їдеш з іноземцем, і тобі соромно», – луцький автомобіліст. ІНТЕРВ’Ю

«Ніде в світі не відмінений жовтий сигнал, він працює, однак по-різному відрегульований. Заборона не вирішить проблему, адже недобросовісні водії будуть їхати на червоний. У нас немає відео фіксації, контролю за швидкістю, тому нічого не вийде», - зауважив Сергій Шараєвський.

За його словами, проблему потрібно вирішувати комплексно: встановити відеокамери на перехрестях, намалювати якісну розмітку, встановити необхідні знаки і налаштувати світлофори.

«У Луцьку, наприклад, на Соборності, можна зробити «зелений коридор». Тобто налаштувати світлофори так, аби вони працювали злагоджено і по черзі змінювали сигнал. Це дозволить водіям, які їдуть зі швидкістю 50 кілометрів на годину, не зупинятися на кожному», - каже автомобіліст.

«У нас є патологічна гонитва за швидкістю: хтось хоче підрізати, десь всунутися на жовте світло, мовляв, я швидше кудись приїду. Проблему не можна вирішити однією таблеткою, яка називається відміна жовтого світла», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гірше не буде,але спробувати варто!
Відповісти
Навіть в ЄС є жовтий сигнал.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні