--> За луцьку мерію може взятись прокуратура, бо зарплату вчителів перекинули на двори. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За луцьку мерію може взятись прокуратура, бо зарплату вчителів перекинули на двори. ВІДЕО

4
3
За луцьку мерію може взятись прокуратура, бо зарплату вчителів перекинули на двори. ВІДЕО
Луцькою міською радою може занятись прокуратура через рішення зменшити видатки на зарплату освітянам і медикам. Мовляв, це може призвести до боргів.

На квітневій сесії депутати проголосували за відповідне рішення та перенесли ці гроші на ремонт прибудинкових територій. Проте в ОДА кажуть, що це порушення бюджетного кодексу, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Без обгрунтування зменшили асигнування на заробітну плату працівникам освіти і медичної сфери", - зазначає директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.



Обласний фінансист додав, що коли формувався бюджет - ці гроші виділили, а 25 квітня перенаправлені на капітальні видатки. Таким чином, були порушені статті 77 та 78 Бюджетного кодексу України. А якщо зупинити рішення - заробітна плата взагалі не буде виплачуватися.

Окрім того, в облдержадміністрації консультуються з юристами та кажуть, що підключатимуть Прокуратуру та Нацполіцію, адже такі рішення міськради можуть спричинити кредиторські заборгованості. Заступник міського голови про порушення Кодексу - не знає та сподівається на обіцянки нардепів.

Голова ОДА, в свою чергу, дав доручення негайно звернутися до керівництва міста. Окрім того, проведуть нараду з місцевими керівниками по питаннях формування бюджету. Адже, є такі ОТГ де 80% фінансів йде лише на заробітну плату апарату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дебыльна влада з себе знымыть
Відповісти
за оту "гоп-контору" давно пора і не тільки прокуратурі взятися!
Відповісти
Двори,вибори,добре обличчя влади... А вчителі,медики втруться і вперед!!! ДІСТАЛО!!!
Відповісти
От "свині"-комуналка, проїзд, харчування, напевно чекають хто в таких умовах виживе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні