Відсьогодні лучани збідніли на 10 кілограмів картоплі

3
-3
Відсьогодні лучани збідніли на 10 кілограмів картоплі
З 25 травня проїзд у луцьких маршрутках здорожчав. Замість 4 гривень дорослим доведеться платити 5 гривень за поїздку, дітям – 2 гривні замість однієї, а влітку – всі 3.

Якщо врахувати, що в середньому людина їздить у маршрутці двічі на день, то за місяць з кишені додатково доведеться викласти 60 гривень.

Інтернет-видання «Волинь24» порахувало, на що ще можна було б витратити ці гроші.

ПЯТЬ БУХАНОК ХЛІБА
В середньому в луцьких магазинах хлібина вартує 11 гривень. Доплачуючи дві гривні за проїзд, лучани «відмовляються» від п’яти буханок хліба.

ДВІ ПЛЯШКИ ОЛІЇ
Один літр рафінованої соняшникової олії в середньому вартує 30 гривень. Так, за 60 гривень можна придбати дві літри олії.

ТРИ ДЕСЯТКИ ЯЄЦЬ
Десяток курячих яєць на ринку вартує 20 гривень. За 60 гривень лучани могли б купити три десятки яєць.

ШІСТЬ КІЛОГРАМІВ БОРОШНА
Кілограм борошна вартує в середньому десять гривень, а відтак лучани могли б придбати шість кілограмів борошна вищого ґатунку.

ДЕСЯТЬ УПАКОВОК МІВІНИ
У луцьких магазинах за пачку вермішелі швидкого приготування «Мівіна» просять шість гривень. Так, лучани могли б придбати десять упаковок вермішелі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Це знущання над людьми: реакція лучан на підвищення вартості проїзду

ДЕСЯТЬ РУЛОНІВ ТУАЛЕТНОГО ПАПЕРУ
Рулон туалетного паперу у луцьких магазинах вартує в середньому шість гривень, а відтак лучани могли б придбати десять рулонів паперу.

133 КОРОБОЧКИ СІРНИКІВ
Ціна десяти коробочок сірників на ринку вартує 4 гривні 50 копійок. Тобто, за 60 гривень лучани могли б придбати 133 коробочки сірників.

ШІСТЬ УПАКОВОК МАЙОНЕЗУ
190 грамів майонезу у супермаркетах Луцька вартують десять гривень, а відтак у лучан «відбирають» гроші на шість упаковок майонезу.

300 ГРАМІВ КАВИ
Упаковка 200-грамової розчинної кави у луцьких супермаркетах вартує 39-40 гривень. Вважаймо, що лучани віддали близько 300 грамів кави.

ПІВКІЛО М’ЯСА
«Немає м’яса – їсти нічого», - кажуть у більшості родин. За кілограм свинячої шинки у супермаркетах просять в середньому 120 гривень. Подорожчання проїзду «забере» в лучан півкіло м’яса.

«ЧЕКУШКА» ГОРІЛКИ
Горілка – продукт не з дешевих, а тому за 60 гривень придбати пляшку «біленької» у магазинах неможливо. Натомість супермаркети Луцька пропонують «чекушки». Так, за 60 гривень можна придбати 0, 25 літра горілки.

ДВА ЛІТРИ ПИВА
Є чимало людей, які після роботи люблять вийти «на пиво». 60-ти гривень на пиво й закуску не вистачить, однак цих грошей достатньо, аби придбати 2 літри хмільного.

ДЕСЯТЬ КІЛОГРАМІВ КАРТОПЛІ
Картопля – це овоч, з якого можна приготувати чимало страв. Так, на луцькому ринку кілограм бульби пропонують за 5 гривень 90 копійок. За 60 гривень лучани могли б придбати 10 кілограмів картоплі.

Анастасія КАЧИНА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому збідніли? Пасажири користуються послугою і за неї повинні платити. Хто не має, нехай користується тролейбусом або ходить пішки. Маршрутки -не соціальна служба для бідних.
Відповісти
Надіюсь водіям тепер вистачить на зубну пасту,дезодорант та мило
Відповісти
Через підняття вартості проїзду знизиться кількість пасажирів,а це в подальшому знову призведе до обговорення на скільки ще підняти ціну.Питання часу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні