Велодень у Луцьку зібрав прихильників здорового способу життя

0
-11
Велодень у Луцьку зібрав прихильників здорового способу життя
У неділю, 20 травня, на площі біля ТРЦ ПортCity, не було де й сімейному ключу впасти. Ще із самого ранку сотні велолюбителів, осідлавши своїх залізних коней, зібралися тут щоб стати учасниками масштабного велозабігу, організованого дирекцією торгово-розважального центру. Великі й малі, міські, шосейні та гірські, одно-, двох- та трьохмісні – яких велосипедів тут тільки не було…




Перед початком заїзду учасники оглядають свій транспорт, знайомляться, жартують та роблять «селфі» на згадку.



Подруги Оля та Настя говорять, що дуже люблять велосипеди та постійно ними катаються, часто за місто – подалі від шуму та пилу.

«Перед маршрутками чи тролейбусами однозначно віддаємо перевагу велосипеду, бо це не лише зручно, а й корисно для здоров’я. А ще, є такий вислів: я бачив людей, які їдуть сумні у маршрутці, сумні у тролейбусі, але ніколи не бачив сумних людей, які їдуть на велосипеді», - весело посміхаючись говорять дівчата.



Лучанин Андрій зі своїми друзями на велосипедахкатаються вже понад 10 років. Разом вони брали участь у всіх велоднях, що проводились в Луцьку.

«Пам’ятаю, на першому (велодні – ред.) було людей 20, а сьогодні їх сотні. І для мене це особливо приємно. Усім, хто ще не знає про переваги велосипеда над іншим транспортом, раджу спробувати і ви самі зрозумієте, що це круто. Тим більше, зараз дуже розвинений велопрокат», - розповідає хлопець.



Також, за словами велолюбителів, нині до них із більшою повагою та розумінням почали ставитись автомобілісти.

Велосипедист зі стажем Василь теж не пропускає велопробігів. А крайні три роки катається зі своїм сином Матвієм. Нині хлопчику -6. «Тож, наступного року, - каже Василь, - їхатимемо кожен на своєму велосипеді».



Однією з найчисельніших команд, що взяли участь у заїзді став колектив підприємства «Кромберг енд Шуберт». 27 працівників! Багато хто приїхав цілими сім’ями.




«У нас на підприємстві дуже люблять велосипеди, їздять ними на роботу. До слова, працівники активні не тільки у велоспорті. Так команда КроШу брала участь у марафоні «Лучеськ-2017». На повну виклались не лише спортсмени, а й вболівальники, за що отримали приз і були визнані кращими. Сьогодні, щоб підтримати своїх робітників та ще більше заохотити їх до ведення здорового способу життя, підприємство кожному учаснику заїзду дарує грошові сертифікати на купівлю товарів у спортивному магазині. Також «Кромберг енд Шуберт» є спонсором дитячого велопробігу, який відбувається в рамках цього масштабного дійства», - зазначає PR-менеджер підприємства Тетяна Сомова.



У заїзді взяв участь і фінансовий директор заводу Олександр Шаварський, який спеціально для цієї події придбав собі шолом.

«Чудовий недільний ранок. Думав чим то мені зайнятися. Була така чудова нагода організована міським осередком велосипедистів – «Велодень». До останнього дня я вагався, бо в мене не було шолома. Але вчора поїхав і придбав, аби була повна екіпіровка.

Робота – це одна третина життя, але окрім роботи люди мусять чимось займатись і організовувати своє дозвілля. Спорт - це інструмент. З одного боку це – модно, а з іншого боку - це є дуже корисно. І я відзначу, що це дуже згуртовує колектив», - зауважив Олександр Шаварський.



Стартувавши від ТРЦ ПортCity, велосипедисти звернули на проспект Відродження та проїхали центральною частиною міста. Зупинилися на Театральному майдані, щоб віддати честь загиблим воїнам та по вулиці Винниченка і проспекті Перемоги повернулись назад.

















Півторигодинний пробіг приніс масу задоволення кожному з учасників.



На завершення дійства всі велосипедисти взяли участь у лотереї від організаторів, де мали змогу виграти цікаві та корисні призи.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні