На Волині не можуть розібратися, хто має вивозити трупи

0
5
На Волині не можуть розібратися, хто має вивозити трупи
Мер Нововолинська Віктор Сапожніков каже, що у місті треба розробити певну систему вивезення трупів.

Трапляються випадки, коли внаслідок раптової смерті або ДТП померла людина кілька годин лежить на вулицях міста, очікуючи доки родичі не заберуть тіло. А коли близьких немає – немає кому і забрати, - пише "Буг".

Нагадаємо, 5-го травня у Нововолинську загинув 22-річний скутерист. Хлопець – сирота, з родичів у нього лише старенька бабуся. Тіло кілька годин пролежало на дорозі, яке згодом забрав сусід.

“Швидка” за законодавством України трупів не перевозить, а лише констатує смерть та від‘їжджає. Поліція також не має такої компетенції.

Шляхи вирішення цього питання обговорили на сесії Нововолинської міської ради 16-го травня.

Під час звітування начальника комунального господарства Артема Жигалюка про роботу підприємства Віктор Ярема поцікавився чи не мають вони в своїй компетенції вивезення трупів. Нагадав за випадок, коли на пожежній площі біля магазину «Аміго» кілька годин пролежало тіло померлого чоловіка.

Жигалюк відповів, що їх підприємство перевозить тільки померлих безхатьків автомобілем, який возить сміття. Тому потрібно ретельно перевіряти чи є у людини родичі.

Міський голова Віктор Сапожніков зазначив, що є угода із відділом ДСНС, які відвозять до моргу одиноких людей, які померли вдома. Бувають ситуації, коли тіло виявляють сусіди через декілька днів після смерті.

Мер також зауважив, що потрібно розробити певну систему вивезення трупів.

«До кінця тижня проведемо нараду зі службами та приймемо рішення, щоб узгодити ці речі», – сказав Сапожніков.

З приводу цього питання також подав депутатське звернення Володимир Шаповал. Він пропонує укласти з кимось договір для надання послуг вивезення тіла померлих на вулицях міста, як в результаті ДТП чи нещасних випадків, так і раптово померлих, до Нововолинського паталагоанатомічного відділення.

Як варіант це може бути структурний підрозділ НЦМЛ, ВУК, управління ДСНС або приватна юридична особа, яка надає ритуальні послуги – зазначається в зверненні.

Сапожніков зауважив, що тримати окрему штатну одиницю на постійній основі при виконавчому комітеті міськради не будуть, але певним чином питання врегулюють.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні