«Це плювок у народ», - головний патрульний Волині про «умовний термін» Мігасу

12
12
«Це плювок у народ», - головний патрульний Волині про «умовний термін» Мігасу
Начальник управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Вовченко не згодний з рішенням Апеляційного суду у справі Володимира Мігаса.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у грудні 2016 року п’яний луцький бізнесмен Володимир Мігас просто на пішохідному переході на вулиці Дубнівській на великій швидкості збив юнака.

Навіть через дві години після аварії в його крові виявили більше трьох проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле). Після того, як сталась аварія, Мігас робив спроби втекти з місця події.

Коли його затримали, водій виявився в автівці зі спущеними штанами, а поруч нього була супутниця. В салоні авто також знайшли пляшку коньяку.

5 грудня 2017 року Луцький міськрайонний суд виніс вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі.

Тим часом, Апеляційний суд Волинської області виніс нове рішення: звільнити обвинуваченого від відбування основного покарання, якщо він протягом трьох років іспитового строку не вчинить нового злочину.

Батько Владислава Андрушківа Володимир у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповів, що сам просив у суддів, аби винуватця жахливої аварії відпустити.

Олександр Вовченко каже, що рішення батька досить спірне, мовляв, якби Мігаса посадили за грати, його бізнес би не зник.

«За таке потрібно карати суворо, інакше всі п’яні водії залишатимуться без покарання. А вирок суду – це просто хамське відношення до суспільства, плювок у народ. Це те ж саме, що дати людині в руки зброю, і відпустити її гуляти», - пояснює головний патрульний Волині.

Він додає, що не розуміє, як можна проігнорувати обтяжуючу обставину про те, що людина була в стані алкогольного сп’яніння.

«Поки в нас будуть приймати такі судові рішення, руками поліції нічого в цій державі не зробиться. Я не можу зрозуміти, як можна відпустити людину, яка лишила когось здоров’я через халатність та грубе порушення закону», - каже Олександр Вовченко.

Він додає, що цим рішенням судді перекреслили роботу правоохоронців. На його думку, після вироку Апеляційного суду, ситуації із п’яними за кермом будуть неодноразово повторюватися. Мовляв, патрульна ловитиме, а суд відпускатиме.

«Мені шкода тих патрульних, на яких кидалися люди, коли ті діставали п’яного Мігаса з автомобіля, коли патрульних звинувачували, що саме через них у місті їздять п’яні люди. Тепер людина просто вмила руки», - обурився поліцейський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа в тому, що суд виносить рішення за своїм внутрішнім переконанням. Повторю, кожен суддя особисто приймає рішення за внутрішнім переконанням. А це внутрішнє переконання засноване на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів, на життєвому досвіді судді, його уподобання, поняття про суддівську совість і честь. В більшості своїй, судді атеїсти і безбожники. Тому, як у своїй практиці стикаються з речами відчутними, наочними і простими: гроші, майно, коштовності...
Відповісти
Franz .Яке внутрішнє переконання за вбивство ? Дослідити відео,втечу з місця події,алкогольні проміле ? 100 свідків , на нас активістів справедливості нашого майбутнього - наклали за хабар і корупцію явну ! нам молодим взяти приклад в життєвому досвіді суддів ? навчатись навіть у атеїстів ,щось в черепній коробці їхні батьки мали закласти ? щось з молоком матері ,як то кажуть старші люди ? невже вони кров пили в дитинстві замість молока !
Відповісти
Батько хлопчика сам попросив, щоб Мігасу дали умовний термін. Я Мігаса не захищаю. Таких людей дійсно треба карати. Але в даному випадку, батьку краще, щоб той матеріально допоміг поставити сина на ноги. А якщо він буде сидіти за гратами, батьку від того легше не стане. Він хоче, щоб син одужав і ще в майбутньому няньчити онучків.....
Відповісти
Важко давати оцінку батькам в даній ситуації. Вони вибрали такий шлях, інші можливо вибрали б інший шлях, наприклад не брати грошей "полюбовно", домагатися довічного позбавлення прав на водіння автомобілем, домагатися реального терміну засудження по максимуму, подавати позов про відшкодування шкоди здоров'ю... Ніхто не знає, як особисто він поведе себе в схожій ситуації. Дуже важко. Дуже.
Відповісти
Я згідна з Вами. Але від того, що Мігас буде сидіти в тюрмі, хлопчик швидше не одужає. Тому тут спірне питання. Батьків можна зрозуміти. Вони хочуть будь-яким способом врятувати свою дитину.
Відповісти
Ксенія .Хлопчик ніколи не одужає .Спірне питання життя і смерті,що краще в ситуації коли не врятувати і неможливо допомогти медицина безсила і в Україні і навіть за кордоном.корупція і жах не наповняє Вас.
Відповісти
Ксеня у Владислава стільки операцій на череп було скільки ти ходила до перукаря за цей 1 рік може частіше. Врятувати і вилікувати потрібно було відразу за кордоном.Наша нейрохірургія долото і молоток відстала на 100 років від світової.
Це вбивство по причині коли за кордоном людина стає ""рослиною "" = це судом присяжних визнається вбивством з найтяжчими наслідками .Факт.
Відповісти
суддям народну люстрацію!!!
Відповісти
Це, синку, -Україна!! Чуєш -УКРАЇНА!!!
Відповісти
2018 рік: Ковель -"Волинський патрульний на бляхах скоїв смертельне ДТП", У ЛУЦЬКУ ПАТРУЛЬНИЙ ВДАРИВ НОЖЕМ ЧОЛОВІКА!!! Вовченко! - які покарання понесли ваші підлеглі? "...це плювок у народ. Це те ж саме, що дати людині в руки зброю, і відпустити її гуляти"
Відповісти
Не дивуйтесь, брехня і підлість рулять!
Відповісти
все супер.Юнак рослина по російські звучить краще -ростение.Кому не відомо це "овоч" юнак не може освідомлювати і без допомоги жити якщо це назвати життям.які муки для рідних.Якби Апеляційний гуманний суд призначив доглядати наголошую не платити а доглядати юнака.Це включає збирати мочу ,кормити ,витирати слюну,туалет тобто какашкі прибирати,мити ,підмивати,одягати ,роздягати і головне дивитись на результат вчвореного винуватець трагедії мабуть на всі 1000 % погодився на любий тюремний строк.В ліцеїста життя закінчилось достеменно це гірше смерті як би це не виглядало в словах смерть кращий вихід.Чому Владислава не привезли на суд подивитись ,щоб кожний суддя виносячи вирок просто подивився і усвідомив хоч для себе не для феміди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні