У Луцьку поліетиленові пакети хочуть замінити на паперові

0
4
У Луцьку поліетиленові пакети хочуть замінити на паперові
У Луцьку громадські активісти закликають замінити поліетиленові пакети на паперові, мовляв, перші вкрай негативно впливають на довкілля. Натомість представники бізнесу запевняють, що технології давно змінилися і пакети розкладаються вже за 3 роки.

Про це говорили 16 травня під час круглого столу в рамках екологічної кампанії «#ВолиньБезПакетів» у Луцьку, - пишуть Волинські новини.

Громадські активісти інформували, що в світі є 33 країни, які повністю відмовилися від поліетиленових пакетів, а в Україні це питання лише на стадії обговорення.

«Ми проаналізували 26 магазинів у Луцьку і виявили, що у відділах з випічкою є паперові пакети та щипці, якими можна брати продукти. Проте у відділах із овочами все значно гірше, адже покупцю пропонують брати товар голими руками чи пакетами, альтернативи немає», - розповіли вони. Та додали, що вже підготували звернення у Верховну Раду України, аби врегулювали питання використання поліетиленових пакетів.

Із цього приводу головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк зауважила, що використання поліетиленових пакетів завдає чималої шкоди місту.

«Проблема зрозуміла, і приємно, що світова спільнота небайдужа до того безладу, який ми допустили. Але нині вартість еко-торбини становить від 60 гривень і вище, тому для покупця це нереальна пропозиція, бо ж поліетиленові пакети дають безплатно чи за копійки.

Як пояснили під час зустрічі, негативний вплив використання пакетів у тому, що на сміттєвому полігоні вони роблять певні прошарки, не працюють дренажні мережі й утворюються певні озера, які далі треба відкачувати, що лягає тягарем на комунальне господарство. Більше того, у місті пакети забивають зливову каналізацію, що впливає на підтоплення у тих чи інших районах. Але, підписавши угоду про Асоціацію з ЄС, Україна взяла зобов’язання ратифікувати Європейські директиви, тому зараз відбувається активне впровадження роздільного збору відходів», - повідомила Оксана Тарабанюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні