Єдина церква може примирити Київський і Московський патріархати, - священик з Волині

7
3
Єдина церква може примирити Київський і Московський патріархати, - священик з Волині
Священик з Волині Іван Сидор вважає, що створення єдиної незалежної української церкви зможе примирити два патріархати.

Про це він заявив у інтерв'ю для Район.Горохів.

"Надання Томосу припинить суперечки. Тут питання стоїть так: хочеш бути українською церквою в незалежній державі – будь ласка, постав свій підпис. Не хочеш – ти залишаєшся в церкві, у якій ти є. Ніхто ж нікого не виганяє", - каже священик.

За його словами, віра у людей одна, як і Священне писання, догмати і церковний устав. Лише різна ідеологічна позиція.

"УПЦ МП, як би вони не казали, що вони незалежні, але їхній центр розташований у Москві. Якщо ви подивитеся новини, коли в Москві збирався Синод, то в центрі сидить Московський патріарх Кирил, а по праву руку – митрополит Онуфрій, предстоятель УПЦ МП. Якщо ви незалежні, то ваш владика має бути по центру та сидіти в Києві, а не в Москві", - наголошує Іван Сидор.

Довідково:

Іван Сидор змалку прислуговував у храмі. Спершу у Свято-Троїцькому храмі Олександрійського подвір'я м. Одеси (з 1999 р. - Свято-Троїцький грецький собор), а з 1994 до 2006 рр. прислужник Свято-Вознесенського храму м. Горохова Волинської області.

1 вересня 1995 р. був зарахований до 1 класу Горохівської середньої загальноосвітньої школи-гімназії, яку закінчив у 2006 році. Закінчив музичну школу по класу акордеон. За період навчання у школі співав у гурті-студії «Кобзарик», «Щедрик». Щорічно брав участь у конкурсі дзвонарів у місті Луцьку.

20 серпня 2006 р. вступив на перший курс Київської православної богословської академії.

Нині - священик Михайлівського Золотоверхого монастиря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніколи "МП" не піде на примирення,хіба що він "засохне" без вірян,але це під питанням,тому що в нас вистачає "зазомбованих".
Відповісти
ніхто не сварився. просто декому, кого не пускають за поріг Православних Церков, треба трішечки припинити гавкати.
Відповісти
краще хай розкаже, його благочинний татусь крав гуманітарку в АТО з МП-шних приходів, і видавав за свою? Вань, ну скажи, що крав, я нікому не перекажу.
Відповісти
Яка різниця хто і де сидить?Яка різниця який патріархат?Бог один,і він почує кожного,і не важливо де знаходиться людина,у церкві МП чи УП,чи просто знаходиться на дорозі чи полі.
Відповісти
Перечитайте будь ласка "Символі Віри", в якому зокрема вказано "... В єдину, святу, соборну й апостольську Церкву. " , яка складається з ряду єдиних помісних (автокефальних, автономних і под.) Церков, що перебувають між собою у євхаристійному спілкуванні (приблизно кажучи - одна одну визнають). Це потрібно для чистоти Православ'я, якщо раптом одна з церков почне відхилятися від істини то інші церкви підкажуть їй в чому саме вона відхилилися. УПЦ КП - сам собі папа, якщо їх не визнає Вселенське Православ'я і не прийме в сім'ю, то хто може гарантувати шо з часом вони не впадуть в якусь єресь. Зауважу, православні монахи - більш компетентні в питаннях віри та істини, за нас з вами. І чомусь вони (православні Лаври України), в 90-х, категорично не підтримали КП і не перейшли до нього. Це так, для роздумів. А так, вибирати в яку церкву ходити, це звичайно ж Особиста справа кожної людини, головне не гризти одне одного.
Відповісти
Якщо немає різниці, то навіщо був потрібний розкол? Бог -це насамперед любов. І церква має бути одна - єдина, соборна та апостольська, що була створена апостолами, а не політиканами . І церква не має йти за світом, бо світ іде до кінця. Ми всі на словах віруючі люди, а насправді Богу не віримо і творимо за власним розумінням, не відаючи що творимо.
Відповісти
Щоби вірити в Бога,потрібна церква?Вірніше маса церков,різних, і людей,які живуть за рахунок інших.Це просто "символи".Символи чого?Молись дома,звертайся до чогось потаємного,особистого і все.Гроші!!!Як казав О.Бендер-"Почем опиум для народа?.."
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні