«Домашнє завдання на канікули повинне бути», - головна освітянка Волині

0
-4
«Домашнє завдання на канікули повинне бути», - головна освітянка Волині
Очільниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна вважає, що дітям потрібно давати домашнє завдання на канікули.

Про це вона розповіла інтернет-виданню «Волинь24».

Зауважимо, реформа початкової школи передбачає, що дітям перших та других класів не даватимуть домашнього завдання – ні під час навчального року, ні під час канікул.

Щодо старших учнів, то керівник обласного управління освіти Людмила Плахотна вважає, що домашнє завдання на канікули їм потрібне.

«Як мама, бабуся, а не чиновниця, я вважаю, що має бути завдання дитині на канікули. Воно повинно бути цікавим, не таким, як на кожен день, але воно повинно стимулювати дитину працювати над собою. Це законом «Про освіту» не забороняється», - пояснила освітянка.

Водночас, з її слів, наразі обов’язок вчителя – не давати домашнє завдання у першому і другому класах.

«Якщо домашнє завдання таким дітям задають, батькам потрібно говорити з вчителем, чому він не опрацьовує матеріал на уроках, чому він не встигає. Якщо ж це відбувається систематично і знайти спільну мову з вчителем не вдається, тоді потрібно йти до директора і в відділ освіти», - додала Людмила Плахотна.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У перший клас за пропискою: як на Волині потрапити в бажану школу
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні