«Страшно до першого пораненого», - луцька лікарка розповіла про АТО

0
0
«Страшно до першого пораненого», - луцька лікарка розповіла про АТО
Лікар-анестезіолог Людмила Кобзіна розповіла про перебування в АТО.

Про це повідомляє Перший.

Зараз вона працює начальником реанімації відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Луцького військового госпіталю.

Жінка пішла добровольцем у шосту хвилю мобілізації. І жодного разу не пошкодувала про це.

«Призвали мене в армію капітаном, потім присвоїли звання майора. Півтора року я перебувала спочатку у Сватово, потім у Северодонецьку. У 59-му госпіталі ми вже займалися вертолітною евакуацією, доставляли поранених у Харків. Роботи, звісно, було достатньо у госпіталі – поранених привозили хвилями, то немає зовсім, то, бувало, їх багато і доводилося не спати кілька ночей поспіль», - розповіла Кобзіна.

«На все життя запам’ятала обстріл складів у Сватово. Стадіон, у якому ми знаходилися, був всього у двох кілометрах від тих складів. Як вони вибухали… Стіни тріщали, вікна випадали разом з рамами… Я такого страху не відчувала ніколи. Присіла, закрила руками вуха і в голові одна думка – «Мамо, забери мене додому».

Реанімацію наші розташували у більш-менш надійному місці, керуючись тим, що, якщо всіх засипле, то реанімація врятується і зможе всіх діставати з-під уламків. Хоча, якби було пряме попадання, то і нас би накрило. Але, знаєте, страшно було до першого пораненого. Коли почали звозити військових, ми якось забули про ті вибухи і робили свою роботу», - поділилася вона спогадами.
Теги: ато, військо
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні